Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

‘Laat ons niet laks worden’: aan zee kon je gisteren over koppen lopen

Het was druk aan zee dit weekend, dat ging ook gepaard met samenscholingen, zoals hier op het strand van Knokke-Heist. De politie controleert wel, maar kan onmogelijk overal op hetzelfde moment zijnBeeld Anne Marie Maertens

‘Laat ons niet laks worden bij het horen van de eerste positieve signalen. De weg is nog zéér lang.’ Die boodschap verkondigt schepen van Toerisme Anthony Wittesaele nadat er zaterdag een massa volk naar Knokke-Heist kwam afgezakt. Niet alleen op het strand en de Zeedijk was het erg druk, en het Zwin was uitverkocht voor wandelaars. Ook in Oostende was het (te) druk.

Video wordt geladen...

“Het is heel logisch en gezond dat mensen in deze beproevende tijden de buitenlucht opzoeken om te bewegen en de moraal hoog te houden en dat ook liefst doen op aangename plaatsen, zoals Knokke-Heist”, is Wittesaele in de eerste plaats begripvol. “Maar laten we niet laks worden bij het horen van de eerste positieve signalen over de cijfers. De weg is nog lang, zeer lang.”

De schepen schrok toen hij zaterdag zag hoeveel volk er aanwezig was. “Ons strand, dat toch een dikke 12 kilometer lang is, zat naar corona-normen méér dan ‘vol’ en ook onze dijk zat zowat aan haar maximale capaciteit”, aldus Wittesaele. 

Zelfde verhaal in onder meer Oostende, waar burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) vaststelde dat er wegens het mooie weer ‘te veel volk op dezelfde plaats, op hetzelfde moment’ was. De westelijke strekdam in de badstad werd gisteren afgesloten.