Engelse analisten verdenken VAR van dronkenschap na buitenspel dat werkelijk niemand zag: “Dit is ridicuul”

Leeds United ging zaterdag met 4-1 onderuit bij Crystal Palace, een zware nederlaag voor de mannen van Marcelo Bielsa. Na afloop ging het echter vooral over de tussenkomst van de VAR bij een doelpunt van Patrick Bamford, toen het 2-0 stond.

Vincent Van Genechten

De spits wees waar hij de bal wilde hebben en stond volgens de VAR daardoor enkele millimeters buitenspel met zijn schouder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Engeland kwam er meteen veel kritiek op de beslissing. Gary Lineker deed zijn beklag in een reeks tweets, waaronder eentje waarbij hij zich afvroeg of VAR-scheidsrechters voor een wedstrijd enkele pintjes bier drinken alvorens voetbalfans te kunnen opjagen.

Ook analist en ex-prof Robbie Savage kon zijn ogen niet geloven. “Ongelooflijk”, zuchtte de voormalige speler van onder andere Leicester City. “Dit is de slechtste beslissing in de geschiedenis van het voetbal. Wauw.”

Bamford zelf begreep er ook niets van. “Ik snap de regel niet”, reageerde de spits. “Je kan niet eens scoren met je arm, het is gewoon niet logisch. Ik ben niet de eerste bij wie dit gebeurt. Dit brengt schade toe aan het voetbal. Je wil doelpunten zien en dit afkeuren, dat is dom. Zelfs de scheidsrechter begreep het niet. Waarom zouden wij dat dan wel kunnen?”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer