Professor Amerikaanse politiek Bart Kerremans (KU Leuven). Donald Trump trok vandaag naar zijn eigen golfresort in Virginia.
Volledig scherm
Professor Amerikaanse politiek Bart Kerremans (KU Leuven). Donald Trump trok vandaag naar zijn eigen golfresort in Virginia. © VTM NIEUWS - REUTERS

Expert Bart Kerremans: “Trump is strafbaar als hij op 20 januari Witte Huis niet verlaat”

Gaat Donald Trump zich alsnog neerleggen bij het verkiezingsresultaat of blijft hij halsstarrig volhouden aan de macht? Volgens professor Amerikaanse politiek Bart Kerremans (KU Leuven) wordt maandag 9 november een cruciale dag. Ook de rol van senaatsleider Mitch McConnell moeten we in de gaten houden, zei de hoogleraar op VTM NIEUWS.

12 reacties

  • Dries De Preter

    4 jaar geleden
    Ik kan professor Kerremans gerust stellen: als Trump op 20 januari nog in het Witte Huis zit, dan is dat omdat hij de verkiezingen officieel zal gewonnen hebben. En dat zal gebeuren als het Hooggerechtshof de massale stemfraude van de Democrats bewezen acht. Als het Hooggerechtshof de fraude niet bewezen acht, dan zal Trump enkele dagen voor 20 januari vertrekken uit het Witte Huis.
  • nicole desseyn

    4 jaar geleden
    Zal niet zonder slag of stoot gebeuren hen kennende gewoon een slechte verliezer 
  • lodewijk maesen

    4 jaar geleden
    uitspraak en onderzoek zal dan lang gebeurd zijn slimmerik
  • kris verbeek

    4 jaar geleden
    Trump is nu reeds strafbaar voor grootschalige fraude voor en tijdens zijn presidentschap. Hij heeft jaren geen belastingen betaald, hij moet miljoenen geleende dollars terugbetalen. Alleen reeds aan de Deutsche bank moet hij 340 mio dollars terugbetalen. Leningen gebaseerd op de geïnfleerde waarde van enkele van zijn gebouwen. Ook dit is fraude. Dit is ook de reden waarom hij zo desparaat is om in het Witte Huis te blijven.
  • Ruben Vanbuel

    4 jaar geleden
    Er zal nog veel fraude aan het licht komen. YouTube staat ondertussen vol met bewijs. Biden haalt meer stemmen dan Obama? Echt?