Donald Trump, toen nog presidentskandidaat, met Rupert Murdoch in zijn Schotse golfresort in Aberdeen. Rechts Jerry Hall, voormalig topmodel en ex-echtgenote van Rolling Stone Mick Jagger. De Texaanse (64) trad in 2016 in het huwelijk met Murdoch (89).  Foto uit  juni 2016.
Volledig scherm
PREMIUM
Donald Trump, toen nog presidentskandidaat, met Rupert Murdoch in zijn Schotse golfresort in Aberdeen. Rechts Jerry Hall, voormalig topmodel en ex-echtgenote van Rolling Stone Mick Jagger. De Texaanse (64) trad in 2016 in het huwelijk met Murdoch (89). Foto uit juni 2016. © REUTERS

Mediatycoon Murdoch trok handen af van Trump: ‘huiszender’ Fox News plots stuk kritischer

Conservatieve nieuwszender Fox News verbaasde afgelopen dagen vriend en vijand met de genuanceerde verslaggeving van de Amerikaanse verkiezingen. Wie denkt dat Trumps huiszender ineens de redelijkheid zelve is geworden, heeft het mis: eigenaar en miljardair Rupert Murdoch heeft het gehad met president Trump.

11 reacties

  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    De pers weet heel goed dat ze een heel belangrijke rol spelen in alles wat in deze wereld gebeurd. Wanneer Bannon, nog altijd het vriendje van Trump, zijn "troepen" dan oproept gewapend op straat te komen en die dat ook doen en Trump zijn volgers oproept tot vechten is er niet veel meer nodig om de lont aan te steken. Burgeroorlogen zijn dan niet zo ver meer en kunnen wereldwijd schade veroorzaken.
  • K. V.

    3 jaar geleden
    'BFF's tot bij de één de boel begint in te storten; dan is de andere partij rap weg.
  • Michel Vandewiele

    3 jaar geleden
    Blijkbaar toch een heel klein beetje tot inkering gekomen, was al jaren het schoothondje van Trump en volgelingen, leugens beamen en mensen bedrieglijke informatie geven  typisch amerikaans.
  • Joey Starr

    3 jaar geleden
    Rupert Murdoch ligt, na de heisa rondom zijn -inmiddels opgeheven- tabloid “News of the World” in GB nu ook in zijn geboorteland Australië volop onder vuur en heeft dus wel andere zorgen. Zijn jongste zoon en dochter hebben zich ook al van hem afgekeerd. Wee de overwonnenen!
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    Vreemd dat we niks mogen vernemen over het debat gisteren op Fox, dat ging over de fraude bij de tellingen. Onder andere Newt Gingrich zei dat de bewijzen duidelijk zijn en dat dit al begon op de verkiezingsavond. Biden begon met voorsprong - zoals Clinton in 2016 - en nadien werd Biden vlot gepasseerd door Trump - zoals bij Clinton in 2016. "Maar plots stopte het tellen", zei Newt. "En toen dat uren later hervatte, waren het opeens allemaal stemmen voor Biden".