Spektakel komt voor toeristen plots erg dichtbij wanneer buffel wil ontsnappen aan hongerige leeuwen © Newsflare

Spektakel komt voor toeristen plots erg dichtbij wanneer buffel wil ontsnappen aan hongerige leeuwen

Bron: Newsflare, Daily Mail

Deze toeristen zullen hun bezoek aan het Kruger National Park in Zuid-Afrika niet snel vergeten. Toen ze zagen hoe een buffel trachtte te ontsnappen aan een groep hongerige leeuwen, kwam het spektakel plots wel erg dichtbij. Gedurende de strijd botste de buffel opeens hard tegen een van de safariwagens, wat zowel de leeuwen als de toeristen deed schrikken.

Het dier had het al een tijdje zwaar te verduren. Een van de leeuwen had zich vastgeklampt aan de rug van de buffel en vertikte het om los te laten. Het rund deed er alles aan om zich los te wrikken, maar zonder resultaat. Ondertussen kon de groep toeristen alles vanop afstand volgen.

Tot de buffel een ultieme poging in gedachten had. Het dier liep snel richting een van de safariwagens en knalde met zijn kop tegen de zijkant. De leeuw liet meteen begaan, al werd kort nadien de achtervolging weer ingezet. “Het gebeurde in amper een paar seconden”, vertelden Liechen Tonkin en Jennifer Coleman, die zich in het voertuig bevonden. “We waren erg blij dat de buffel uiteindelijk kon ontsnappen.” Er vielen geen gewonden bij het incident, al is er wel veel schade aan de wagen.

(kmlo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer