Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Van Quickenborne wil registratie van geslacht ‘X’ mogelijk maken

De regering wil werk maken van de mogelijkheid voor non-binaire personen om hun geslacht als 'X' te registreren.

109 reacties

  • Daniel Meuleman

    3 jaar geleden
    Er bestaat geen geslacht X Quiky er bestaan alleen mannen en vrouwen. Zo zit de natuur nu eenmaal in mekaar. Er bestaan wel homo's en lesbiennes en daar is niks mis mee maar het blijven mannen en vrouwen.
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Het is geen prioriteit maar ik vind dat er wel al moet over nagedacht worden. Op het eerste zicht zou ik voor die X gaan. Zeker voor mensen die in transitie zijn; dat kan jaren duren. Hoe zullen de professionele sport, de arbeidsmarkt, de zware criminaliteit, justitie, administratie... ermee omgaan ?
  • Liesbeth Cuppens

    3 jaar geleden
    Bij de registratie van een geboorte krijgt men een Rijksregisternummer (RR), gebaseerd op datum en geslacht. Eens geregistreerd, kan men alle rubrieken (adres, woonplaats, gezinssamenstelling,...) aanpassen op basis van het RR. Het enige dat men niet kan veranderen is het geslacht. Dat nummer zit verwerkt in het RR zelf: derde laatste cijfer oneven bij jongens, even bij meisjes. Hoe kan men een genderneutraal nummer creëren? Het cijfer '0' behoort tot de even cijfers. Nieuw probleem, denk ik.
  • Eddy Van der Vliet

    3 jaar geleden
    Echte problemen durven ze niet aan te pakken en gaan dan kostbare tijd steken in maken van onzinnige wetten. Hij zou beter werk maken van snelrecht en afschaffen van de “wet Lejeune”, ook het jeugdrecht hervormen zodat de “minderjarige criminelen “ ook een gepaste straf krijgen. Vb leeftijd van criminelen minderjarige van 18 naar 16 of 14 brengen voor het plegen van zware feiten.
  • Lode vleminckx

    3 jaar geleden
    Alsof er geen andere veel dringender problemen zijn.