Viroloog Marc Van Ranst ging in gesprek met onze reporter Stijn Defoirdt.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst ging in gesprek met onze reporter Stijn Defoirdt. © rv

Van Ranst: “Volle effect van lockdown zullen we deze tweede week van de herfstvakantie moeten zien”

“We zien nu het effect van de eerste set van maatregelen die genomen zijn. Op het effect van de lockdownmaatregelen moeten we nog een paar dagen wachten. Ik ben daar heel hoopvol over voor de tweede week van de herfstvakantie om daar het volle effect van te zien.” Dat zei viroloog Marc Van Ranst vanochtend aan onze redactie.

58 reacties

  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    We moeten andermaal wachten op de bevrijdende woorden van Van Ranst. Als burger hoef je de dalende cijfers niet te interpreteren zonder het advies van de expert !
  • willy staes

    3 jaar geleden
    Gaat terug stijgen ,dit te danken aan openbaar vervoer ,bus tram en trien zijn de grote boosdoeners ,mensen staan opeen gepakt als sardienen .
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Mis,ga je pas na een maand zien als de vakantiegangers  weer allemaal terug zijn  en zou niet wonderen  dat er weer een stijging zal plaatsvinden.
  • Dirk Van Den Bossche

    3 jaar geleden
    Raar , dat er gewenst wordt dat de scholen gesloten blijven omdat hier iemand met Kerst wil gaan skien, puur egoisme. Onderwijs is zogezegd bijzaak , maar skien blijkbaar niet dan.
  • John Reniers

    3 jaar geleden
    Hou toch alle scholen volledig dicht ! Onderwijs is nu toch bijzaak zeker. Scholen gesloten houden kost niets en heeft het meeste effect van alle maatregelen. Misschien kunnen we dan toch nog gaan skien met kerst !