getty images, rv
Volledig scherm
PREMIUM
© getty images, rv

“Bijna 2 miljoen Belgen hebben last van droge ogen”: arts legt uit hoe je oogproblemen vermijdt én behandelt

Meer dan de helft van de Belgen draagt een bril of contactlenzen. Ook oogziekten als cataract, glaucoom of droge ogen komen veelvuldig voor. Hoe kunnen die oogproblemen behandeld worden? En wat kan je zelf doen om je zicht te beschermen? We vroegen het aan oogarts Fernand De Wilde. “Ook voedingssupplementen kunnen helpen om je ogen in topconditie te houden.” 

5 reacties

  • Louis Heyens

    3 jaar geleden
    kleine correctie ... warme kompressen op uw ogen moet zijn warme kompressen op uw GESLOTEN ogen
  • Louis Heyens

    3 jaar geleden
    of op de ouderwetse manier. 2x per dag ('s morgens en 's avonds) een teiltje met warm water en een beetje zachte zeep (die niet in de ogen pikt zoals voor bij de baby's), meng alles een beetje en leg daarvan warme kompressen op uw ogen, maak de kompressen regelmatig goed vochtig en hou dat telkens 10 minuten vol. Na een 3-tal dagen is er vaak al beterschap merkbaar. Het kost niks en baat het niet dan schaadt het niet.
  • Christien De Waele

    3 jaar geleden
    Ja idd en goedkoop is het zeker niet. En als je al droge ogen hebt wordt dit na laseren nog erger. Waar je dan ook mie van bent en soms barstende hoofdpijn van kunt hebben. Sommige mensen zullen het zich ook niet kunnen permitteren. En is het teveel dan krijgen ze het niet volledig goed en heb je toch nog een bril nodig.
  • Petrus Dhooge

    3 jaar geleden
    Bij mijn vrouw cataract operatie, beide ogen. Eerste oog kwam er bloed achter de nieuwe lens, dat ging verdwijnen met de tijd, zei men. Andere oog zogezegd probleemloos geopereerd. Resultaat ze ziet nu nog slechter dan voorheen, alleen vormen bijna geen details. Conclusie, toch maar voorzichtig zijn met zogezegd simpele oogoperaties.
  • Freddy Coppieters

    3 jaar geleden
    Ik heb ook droge ogen en dat komt niet door het dragen van lenzen of het nemen van medicatie. Ik heb het syndroom van Sjögren en dat geeft ook zéér droge ogen. Het is een ongeneeslijke auto immuun ziekte, en het enige wat ik daar tegen kan doen is het gebruik van kunsttranen en oogzalf.