Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Steven Van Gucht. © Photo News

Van Gucht: "Bedoeling om deze maand opnieuw mensen met hoogrisicocontact te testen”

Het is zeker de bedoeling om ergens in november terug te keren naar de oude strategie waarbij ook asymptomatische personen getest worden als ze een hoogrisicocontact gehad hebben. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de persconferentie van Sciensano. 

5 reacties

  • sandra peeters

    3 jaar geleden
    Testen in de scholen zou nodig zijn de kinderen gaan weer duizende families besmetten virus heeft weer vrij spel in de school
  • Kris Tyteca

    3 jaar geleden
    Hoe minder testen hoe minder positieven. Partners van positieve mensen worden niet getest. Gewoon in quarantaine. Alles ziet er blijkbaar rooskleurig uit! Soms denk ik dat ik in een andere wereld leef als verpleegkundige. Struisvogelmentaliteit.
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    hopelijk is er test mogelijkheid als de scholen weer opengaan en de kinderen verplicht moeten pendelen. Onlangs waren er 2 besmette leerlingen - de medeleerlingen kregen geen test maar  een bericht dat ze zich niet de geringste zorgen hoefden te maken... Dat testen in de scholen wordt een erg dure grap !
  • Regina Van Akker

    3 jaar geleden
    Men test veel te weinig (ook al spreekt men dat altijd tegen) en dan bijna juichen omwille van minder besmettingen en omdat we nog 'slechts' de derde plaats innemen op de ranglijst van zwaar getroffen landen ipv de eerste. Als men zou testen zoals het hoort, zou het plaatje er anders uitzien. Er is wel altijd iets tekort; tests, chemische producten voor de tests, labocapaciteit, volk om de tests af te nemen enz. Typisch Belgisch dus!
  • collart peggy

    3 jaar geleden
    dat ze maar terug testen nu komt goed zenne ale steven u uitleg was weer eens super