Direct naar artikelinhoud
Tv-nieuws

Wentworth Miller stopt met ‘Prison Break’: ‘Ik wil niet langer een hetero spelen’

Dominic Purcell en Wentworth Miller.Beeld BrunoPress/PhotoShot

Wentworth Miller (48) zal niet langer te zien zijn als Michael Scofield in de hitserie Prison Break. De acteur wil niet langer personages vertolken die heteroseksueel zijn. ‘Hun verhalen zijn al verteld en worden nog verteld.’

De gevangenisserie keert wel terug, laat de Amerikaanse zender FOX weten, maar dan in een nieuwe vorm. “Een nieuw hoofdstuk, een nieuw begin”, klinkt het. Miller speelde tussen 2005 en 2017 de hoofdrol in vijf seizoenen van Prison Break. Als Michael Scofield pleegde hij een gewapende overval, waarvoor hij werd opgesloten in de gevangenis waar zijn broer op dat moment al zat. Zo probeerde hij van binnenuit zijn broer te helpen ontsnappen. 

De acteur kwam in 2013 uit de kast, in reactie op het antihomobeleid van Rusland. Nu heeft hij het besluit genomen dat hij niet langer heteroseksuele personages wil spelen. “Dus geen Michael meer. Als je een fan bent van de show en hoopt op meer seizoenen, ik snap dat dit een teleurstelling is. Sorry daarvoor”, schrijft Miller op Instagram. “Als je boos bent omdat je verliefd was op een fictieve heteroman, gespeeld door een echte homo, dan is dat jouw probleem.”

Tegenspeler Dominic Purcell, die in Prison Break Lincoln Scofield speelt, zegt in een reactie dat hij de beslissing van Miller “helemaal begrijpt”. “Blij dat je deze keuze hebt gemaakt voor jouw gezondheid en jouw waarheid.”