BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Somers kiest Join.Vlaanderen als opvolger van Minderhedenforum: “Ongeloof troef”

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) gaat in zee met Join.Vlaanderen als nieuwe participatieorganisatie. Dat heeft hij maandag aangekondigd in een persbericht. De netwerkorganisatie vervangt het Minderhedenforum. Die reageert naar eigen zeggen vol ongeloof op de beslissing.

5 reacties

  • geert Jonckheere

    3 jaar geleden
    Als je echt iets wil doen voor de samenleving kun je dat ook gratis doen hoor.Wie houd je tegen?
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Join Vlaanderen? Beter Integrate in Flanders! En alle andere forums, groepen, verenigingen, enz... opheffen. Teveel geld vloeit naar zulke organisaties. Somers deelt ook weer uit.
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    Zeer eigenaardig. De vzw Join.Vlaanderen werd pas opgericht op 18 september 2020, en ze kan dus geen geloofsbrieven of realisaties voorleggen. En toch is die splinternieuwe vzw voor minister Somers meteen goed genoeg voor een miljoenencontract? Zou het misschien zijn omdat de persoon die officieel de vzw runt ene Wouter Van Bellingen is - de ex SPA-Spirit-Groen politicus die als schepen van Sint-Niklaas ooit drie Vlaamse koppels aan de schandpaal nagelde als racisten.
  • Ria De kock

    3 jaar geleden
    Gaan we het ook nog hebben over het gebrek aan vrijheid van meningsuiting, leraren die bang zijn om daar over te praten of zelf geschorst worden...de allochtone jongeren die buurten terroriseren met vuurwerkbommen...de grote aantallen allochtonen in het drugscircuit, of gaat het alleen maar om het pamperbeleid van Somers en zijn nieuwe clubje.
  • Fredien Van Havere

    3 jaar geleden
    Dat probeert men in belgie reeds 50jaar en noppes he .
  1. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”
  2. N-VA-gezicht in Wallonië Drieu Godefridi: “Separatisme zou zelfmoord zijn voor Vlaanderen”
    16

    N-VA-ge­zicht in Wallonië Drieu Godefridi: “Separatis­me zou zelfmoord zijn voor Vlaanderen”

    Drieu Godefridi is lijsttrekker van N-VA in Waals-Brabant en is het gezicht van de Vlaams-nationalistische partij in Wallonië. Onze collega’s van 7sur7 strikten hem voor een interview. Hij is voorstander van het confederalisme van zijn voorzitter Bart De Wever, maar is geen separatist. “Als we Vlaanderen onafhankelijk verklaren, dan zou dat het einde van de Vlaamse welvaart betekenen”, aldus Godefridi.