© MMD

’Weekend zonder alcohol’: Bestuurder rijdt over rotonde en vlucht te voet autosnelweg op

Tijdens het ‘weekend zonder alcohol’ zijn in vier Limburgse politie zones vijf rijbewijzen voor 15 dagen ingetrokken. Eén voor alcohol en vier voor drugs in het verkeer. De resultaten zijn van de politiezones Lanaken/Maasmechelen, Limburg Regio Hoofdstad, Maasland en Bilzen-Hoeselt-Riemst. In totaal werden 1.171 bestuurders aan de kant gehaald voor een ademtest. De zwaarste overtreding werd vastgesteld op de Rijksweg in Maasmechelen. Daar reed een bestuurder over de rotonde op het kruispunt met de Weg naar Zutendaal. De man werd even later wandelend op de E314 opgepikt.

mm/mmd

De man die richting Nederland wandelde, werd voor verhoor meegenomen naar het politiekantoor. Zijn auto had hij na de aanrijding aan de oprit van de E314 achtergelaten. De rotonde die hij miste, is in gebruik sinds half december, maar nog niet volledig afgewerkt. Er zijn tijdelijke knipperlichten gezet. Verder ligt er centraal op de rotonde nog betonafval. Mogelijk door hoge snelheid en het te laat opmerken van de rotonde ging de auto rechtdoor en schoof over de hoge borduur en de afvalbergen van beton. Op de bewuste rotonde gebeurde net voor de ingebruikname van de rotonde nog een dodelijk ongeval. Ook toen ging een autobestuurder rechtdoor.

De controles in het kader van het ‘weekend zonder alcohol’ gebeurden tussen 20 en 4 uur vrijdag op zaterdag op de Tweede Carabinierslaan in Veldwezelt, de Brugstraat/Kerkhofstraat in Smeermaas en de Pauwengraaf in Eisden. In totaal werden 204 ademtesten afgenomen. Twee bestuurders testten positief. Er werden 4 processen-verbaal voor andere overtredingen opgesteld.

In de politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) werden 479 bestuurders aan de kant gehaald voor een test. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs meteen inleveren voor 15 dagen. Een voor alcohol. De andere voor drugs. Een derde bestuurder mocht zes uur niet rijden.

Zaterdag speelde in de politiezone Maasland nog eens twee bestuurders hun rijbewijs kwijt nadat ze positief op drugs testte. De controles gebeurden daar op de Breeërweg in Voorshoven en de Rijksweg in Dilsen. Van de 401 bestuurders die op alcohol werden getest, bliezen er vier positief en vijf alarm. Er werden ook 31 snelheidsovertredingen vastgesteld. Een auto werd getakeld omdat de bestuurder een eerder rijverbod aan zijn laars lapte. Daarnaast werden nog 3 andere overtredingen genoteerd.

Ook in de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst speelde een bestuurder zijn rijbewijs voor twee weken tijd na een positieve drugstest. Daar werd in de nacht van zaterdag op zondag gecontroleerd in de Nederstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Parochie, de Maastrichtersteenweg in Riemst, de Taunusweg in Munsterbilzen en het centrum van Bilzen. Drie van de 87 gecontroleerde bestuurders bliezen alarm. Ze kregen drie uur rijverbod en een boete van 170 euro. Nog eens vier bestuurders testten positief op alcohol en kregen zes uur rijverbod. Twee personen die duidelijk te veel hadden gedronken maar niet achter het stuur van een auto zaten, werden ter ontnuchtering opgesloten. Ze kregen een pv voor openbare dronkenschap.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer