Bruno Venanzi en François Fornieri.
Volledig scherm
Bruno Venanzi en François Fornieri. © BELGA

Deal tussen investeerder Fornieri en Standard springt af: “Banken waarschuwden voor een te risicovolle investering”

StandardIn Luik zitten ze met de handen in het haar. De deal tussen Bruno Venanzi en François Fornieri, die de helft van de aandelen zou overkopen, is alsnog afgesprongen. “De banken waarschuwden mij dat het een te risicovolle investering was”, vertelt Fornieri bij RTBF. De financiële toekomst van Standard oogt zo weer zeer onzeker.

12 reacties

  • JOERI BLOOTACKER

    3 jaar geleden
    Weer veel comments van kortzichtige mensen. Die schulden zijn belangrijk, maar als je de afbetalingen op tijd kan blijven doen is er geen probleem, en je hebt lange en korte termijn schulden. Een prive persoon die geld leent om een huis te kopen is volgens sommige hier dan ook per definitie bankroet :)
  • H. Anckaert

    3 jaar geleden
    Is Standard dan en club zonder eigen stadion? Als dit zo is, dan heb ik niet het gevoel dat je dezer dagen nog kunt groeien, of je moet enorme grote sponsors hebben. Maar als deze dan ook afhaken is hek ook van de dam! Hoop dat Standard dit kan verteren!
  • eduard janssens

    3 jaar geleden
    Als men Standard de licentie weigert moet die van Anderlecht ook weigeren  
  • Dirk Doms

    3 jaar geleden
    Een club die al tientallen jaren verschillende handen boven het hoofd wordt gehouden door de corrupte Waalse politiek. Misschien dat ze van Fornieri hun deel van de financiële koek eisten en dat hij heeft geweigerd. Hoog tijd dat ze eens met hun kop tegen de muur lopen.
  • jan met de pet

    3 jaar geleden
    Nico; hadden RSCA, Waasland Beveren dan wel een licentie mogen krijgen? En denk je dat Antwerp dan goed beheerd wordt? Die club heeft miljoenen schuld aan de eigenaar/voorzitter. Minstens even precair