Drie daklozen aangehouden na vondst van lichaam onder hoop vuilnis

© GvA

Antwerpen -

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft dinsdag de drie daklozen aangehouden die zondag werden opgepakt in Deurne. Naast een garagebox vond de politie daar het levenloze lichaam van een man terug.

Zondagavond zette de politie de Leemputtelaarbaan in Deurne af. In de straat, vlakbij de luchthaven van Deurne, werd daar het lichaam van een man gevonden. Hij lag, verborgen onder een hoop vuilnis, naast een garagebox waar enkele daklozen verbleven.

Drie personen, allemaal daklozen, werden meteen gearresteerd. “Het gaat om twee vrouwen van 43 en 51 jaar oud en een man van 32 jaar oud. Ze hebben allemaal de Poolse nationaliteit. Ze werden voorgeleid op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De onderzoeksrechter in Antwerpen besliste dinsdag hen alle drie aan te houden”, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Het lichaam van de vermoedelijk dakloze man is nog niet geïdentificeerd. Ook de omstandigheden waarin hij het leven liet, zijn nog niet gekend. “Dat maakt deel uit van het verdere onderzoek, dat gevoerd wordt door de federale gerechtelijke politie”, aldus Aerts nog. De eerste vaststellingen wezen volgens het parket wel naar een incident binnen het daklozenmilieu.

 © jtp

 © jtp 

 © jtp

 © jtp 

jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen