Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Van Quickenborne wil online haatspraak voor de strafrechter

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil online 'hate speech’ efficiënter kunnen vervolgen. Dat zei hij tijdens de uiteenzetting van zijn beleidsverklaring in de Kamer. Op dit moment komen drukpersmisdrijven - met uitzondering van misdrijven ingegeven door racisme, xenofobie of negationisme - in principe voor het hof van assisen, maar die procedure is zo omslachtig dat ze de facto niet worden vervolgd.

55 reacties

  • Rudy VanRemoortele

    3 jaar geleden
    De minister van vereenvoudiging. Wat heeft hij verwezenlijkt niks nada. Grote mond en klein licht. 
  • luc Van der Looy

    3 jaar geleden
    Toeteren en toeteren, Van Quickenborne  en die andere Annelies Verlinden  die met zogezegde slogans afkomen waar reeds twee voorgangers van elk van hun er ook reeds hun tanden hebben op stuk gebeten.
  • louis reinquin

    3 jaar geleden
    Ik zie bij dit hele gebeuren dat die inspecteurs daar aan het vechten zijn met de blote handen. Hebben die geen andere middelen om zich mee te verdedigen. Ik denk in de eerste plaats aan de gummi matrak van 50 cm en meer. Geef elke inspecteur  dat verdedigingsmiddel terug i.p.v. dat telescopisch gedoe. En verder gaan de korpschefs dit blijven dulden of gaan ze eens daadwerkelijk achter hun mensen staan
  • Noel Laperre

    3 jaar geleden
    Alweer een beknotting van de vrije mening. Kan tellen uit monde van een salon-liberaal. A propos gaat de regering ook een bataljon screeners inzetten die het Arabisch machtig zijn. Kwestie van de haatpredik in twee richtingen te monitoren. 
  • Jonny Van den Bruel

    3 jaar geleden
    Mee eens, maar het moet in alle richtingen gaan. Extremisten, van welke strekking ook, die oproepen tot moord, molesteren, discriminatie, oorlog, ... zijn een smeulend gevaar voor onze maatschappij en moeten zo lang geïsoleerd achter slot en grendel tot ze echt tot inkeer komen. Doe dit en veel andere berichten smelten vanzelf weg.