Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). © Photo News

Mogelijk vervroegde invrijheidstelling voor gedetineerden die nog minder dan zes maanden moeten zitten

Op korte termijn komt er een invrijheidstelling voor een aantal gedetineerden die op minder dan zes maanden van hun strafeinde zijn, op langere termijn komen er zes nieuwe gevangenisinstellingen en worden de straffen en de begeleiding van gedetineerden tot re-integratie in de samenleving beter ingevuld. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).

31 reacties

  • Hendrik Moons

    1 jaar geleden
    Laat gestraften hun straf uitzitten. Het wordt dringend tijd dat wij leren misdadigers op te delen in 3 groepen en juist bestraffen. 1.misdimeanor:de kleine boefjes=>werkstraf 2.crime:misdaad=>werkstraf en mogelijk cel voor dezelfde tijd daarvoor 3.felon:het zware krapuul=>dwangarbeid, geen vervroegde vrijlating
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Waarom moet een veroordeelde zijn straf niet volledig uitzitten, ik kreeg toch ook geen discount op mijn verkeerdboete ; "ge corrigeerde snelheid 52, bij snelheidslimiet 50 en 53 € boete". Ik zal het onthouden in 2024 in het stemhokje.
  • patrrik versys

    3 jaar geleden
    Nogmaals een bewijs dat deze regering totaal onbekwaam is
  • robertrand walraedt

    3 jaar geleden
    Waarom moet iemand die een straf kreeg die niet volledig uitzitten? Ze beloven verstrening bij justitie en zijn al weer aan het versoepelen.
  • Joan Francesco Montalto

    4 jaar geleden
    Veel bla bla... in de gevangenis is het zeker geen centerpark.Maar afzien.. heb je een kleine straf of een lange straf daar zit geen verschil op.Ik zeg alles dringend anders aanpakken.De straffen herzien.. en de begeleiding ook na het verlaten of einde straf.