Epidemioloog Pierre Van Damme (UA).
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme (UA). © VTM NIEUWS

Van Damme: “Zeer grote kans dat vaccin in ons land gratis wordt aangeboden”

Indien er verschillende coronavaccins op de markt komen, verwacht prof. dr. Pierre Van Damme (UAntwerpen) geen verschil in kwaliteit. “De kans is heel groot dat andere vaccins die nu in onderzoeksfase 3 zijn, ook in de buurt van de 90 procent (effectiviteit, red.) gaan eindigen, wat heel positief nieuws is.” Farmareus Pfizer maakte maandag bekend dat hun coronavaccin volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 90 procent effectief is bij het voorkomen van een besmetting.  Epidemioloog Van Damme gaf op VTM NIEUWS antwoord op vragen van kijkers.

35 reacties

  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    Gratis. De burger betaalt het dus.
  • Thomas Hamerlijnck

    3 jaar geleden
    Gratis betekent dat we er allemaal samen al ontzettend veel voor betaald hebben in de laatste 11 maanden. Vraag het aan het handjevol zakkenvullers : het is niet zo dat we (de gewone Belg) eraan verdienen, aan die 20 à 30 euro die "het land" betaalt.  
  • Paul De Mol

    3 jaar geleden
    Er zijn een hele reeks vaccins even ver of al verder in hun ontwikkeling. Het Pfizer vaccin is sterk af te raden: moeilijke distributie (-70), duur, nieuwe technologie met onbekende effecten op lange termijn. Het gejubel van Pfizer was wellicht alleen bedoeld om kortstondig de beurskoers op te krikken. De CEO van Pfizer heeft er snel gebruik van gemaakt om het grootste deel van zijn aandelen te dumpen. Waarom de media met dit verhaal meewerken is minder duidelijk.
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Een vaccin dat aan -70° moet vervoerd worden, is je reinste waanzin. Laat dat vaccin waar het is en bestel het niet, aub! Dit is waanzin waar iedereen staat op te kijken. Open uw ogen en doorzie deze fabel van pfizer!! Dit opbod van vaccins is duidelijk aan het escaleren. De mens heeft de vrije wil om niet in te gaan op nonsense. Het volstaat om 'NEEN' te zeggen.
  • freddy vandersmissen

    3 jaar geleden
    Wat is eigenlijk het probleem ?90% bescherming is toch bijna het dubbele van het griepvaccin.(50% gisteren gelezen)En dat laten we toch ook elk jaar inspuiten.