Direct naar artikelinhoud
Televisie

Na 18 deelnames zit ‘De Slimste Mens’ erop voor Ella Leyers

Ella Leyers in De Slimste Mens ter WereldBeeld Vier

Opel. Renault en Peugeot. Drie automerken. Die hebben Ella Leyers na een wonderlijk parcours door ‘De Slimste Mens ter Wereld’ genekt. Met achttien deelnames verpulvert Leyers het absolute record dat op naam stond van VTM-journalist Julie Colpaert.

De klad zat er al een tijdje in bij Ella Leyers. In haar vierde week van ‘De Slimste Mens’ eindigde ze in het reguliere spel vier keer laatste, drie keer ook met een score onder 300 seconden. Ze zette haar mindere prestaties keer op keer glansrijk recht in de finale. Tot bij haar achttiende beurt. In haar finale tegen nieuwkomer Kim Van Oncen ging het hard tegen onzacht. Op amper vijf vragen werden liefst 23 goede antwoorden gegeven. Bij een 75-61-stand, mocht Leyers de oudste automerken noemen. Ze strandde op 2 juiste antwoorden, waarop actrice Kim Van Oncen uitspeelde. En Leyers plots en verrast achterbleef met 0 seconden op het scorebord. Een verrast gezicht even, geen tranen, wel een lach nadien. Terecht overigens.

Het onwaarschijnlijke parcours van de Leyers-dochter, die op zoek ging naar wraak voor de tranen bij de mislukte absolute recordpoging van zusje Olga, had al heel vroegtijdig afgebroken kunnen worden. In de allereerste aflevering overleefde ze enkel door een grote flater van Marie Verhulst. En ook op dag 2 hield ze stand dankzij geklungel van Senne Misplon. Pas in aflevering 3 sloeg de naverbranding echt aan en raasde Leyers door de quiz. In aflevering 3 haalde ze met 510 seconden haar allerhoogste score. Tot aflevering 9 won ze liefst vijf keer afgetekend. Vanaf aflevering 10 zou dat nog maar één keer gebeuren.

Het scheelde trouwens welgeteld 1 seconde of Leyers had haar finale niet tegen Kim Van Oncen, maar tegen Umi Defoort moeten spelen. Bij het allerlaatste filmfragment over Nelson Mandela dacht Kim zich één seconde te lang na. Leyers kon niet aanvullen, waarop Umi Defoort het scorebord goed had bekeken en héél snel ‘stopstopstop’ riep. En zo een tweede keer won.

Ella Leyers verdwijnt zo na ruim vier weken ‘Slimste Mens’. En kan er dus een nieuwe dynamiek ontstaan. Daar kan nieuwkomer en Vooruit-voorzitter Connor Rousseau mogelijk voor zorgen. Wordt hij de nieuwe Bart De Wever in de quiz?

De stand

Ella Leyers 18 deelnames 7 keer gewonnen 10 finales gewonnen 1 finale verloren

Delphine Lecompte 6 deelnames 3 keer gewonnen 2 finales gewonnen 1 finale verloren

Riadh Bahri 4 deelnames 2 keer gewonnen 1 finale gewonnen 1 finale verloren

Hans Vanaken 4 deelnames 3 finales gewonnen 1 finale verloren

Ben Crabbé 3 deelnames 1 keer gewonnen 1 finale gewonnen 1 finale verloren

Umi Defoort 2 deelnames 2 keer gewonnen

Gene Thomas 2 deelnames 1 keer gewonnen 1 finale verloren