EPA
Volledig scherm
© EPA

Steven Van Gucht waarschuwt: waarom je niet laten testen bij symptomen van Covid-19 “geen goed idee” is

Wie symptomen heeft die kunnen wijzen op een besmetting met Covid-19, laat zich best zo snel mogelijk testen. Dat heeft Steven Van Gucht nog eens herhaald op de briefing rond het coronavirus woensdag. “We horen soms van huisartsen dat mensen ervoor kiezen om zich niet te laten testen en liever thuisblijven en afwachten. Dat is geen goed idee.”

18 reacties

  • Bert Nys

    3 jaar geleden
    En 2 weken geleden moest het anders ... Laat het nog eens weten als jullie eruit zijn.
  • Perin Cornelis

    3 jaar geleden
    Mijn vriend was heel ziek, koorts en geen lucht hebben. Minste inspanning was teveel en hoesten. Hij is bij 2 versch dokters geweest. En geen van beide wou hem testen en ik heb astma dus risikopatient. We hebben 14 dagen enkel gepraat via mondmasker en de fles ontsmetting in de aanslag en geleefd in aparte ruimtes. De angst was redelijk hoog bij mij. Gelukkig is hij terug beter ma nog niet helemaal. Waar zijn die artsen dan die wel laten testen niet bij ons hier.
  • Frank Kaczorowski

    3 jaar geleden
    Men wil niet te rap testen wegens tekort aan testers.
  • Filip Oste

    3 jaar geleden
    Zou mijnheer Van Gucht ook weten dat er veel huisartsen zijn die NIET willen testen bij milde symptomen.En dan maar tegen de bevolking zeggen wat ze allemaal niet meer mogen doen en dit terwijl hun eigen artsen hun tegenwerken. Maar ja de ceo's van de bedrijven maken in België de wetten he, in een autofabriek met 15 op 3 meter is geen uitzondering. Zo zie je maar dat niet iedereen gelijk is voor de wet en het zoals altijd  laagste op de sociale ladder zijn die het meeste gevaar lopen.
  • Christel Verbruggen

    3 jaar geleden
    Ook al heb je symptomen zolang je geen koorts hebt willen ze niet testen