Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Europese Commissie koopt 200 miljoen doses coronavaccin en neemt optie op 100 miljoen extra: zeker 3,87 miljoen Belgen zouden prik kunnen krijgen

EU-commissaris van Volksgezondheid Stella Kyriakides heeft vandaag een contract getekend met BioNTech-Pfizer voor de levering van 200 miljoen doses coronavaccin. Europa nam meteen ook een optie op nog eens 100 miljoen extra doses. Als België intekent, kan het al zeker op 7,74 miljoen doses rekenen, goed voor het vaccineren van 3,87 miljoen mensen. In het meest optimistische scenario kan de EU in het eerste trimester van 2021 beginnen met de vaccinaties. 

10 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Met 750 miljoen  in Europa  zal dus niet  iedereen  vaccin kunnen krijgen.Heb zo de indruk dat men de bevolking willen halveren.
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Eén op drie Belgen krijgt het. Er zullen dus categorieën zijn. Vooraan, de virologen, dan de hulpverleners en dan de rest , zolang er zijn.  Waarom worden die geruststellende hoeveelheden niet besteld? Wellicht kun je er dan eentje halen bij de Russen.
  • eric meers

    3 jaar geleden
    We zijn met 450 miljoen Europeanen ,  200 miljoen doses zijn maar 100 miljoen mensen die ingeënt kunnen worden dus 1 persoon op 4.5 . Als het zogezegd eerlijk verdeeld wordt hoe kan het dan dat in België 11.4 miljoen inwoners er 3.7 miljoen een inenting zouden krijgen , dat is 1 persoon op 3 ?
  • carlo vanaken

    3 jaar geleden
    Kijken wie zich niet aan de regels gehouden hebben . Die zeker het laatste eentje geven .
  • Kristof Degros

    3 jaar geleden
    Het is niet omdat je een vaccin krijgt dat je het niet kan oplopen, de effecten zullen minder zijn. Maar zolang 60% van de bevolking geen vaccin heeft gehad, zullen we nog altijd moeten voorzichtig zijn. En er zullen zeker nog 2 of 3 lockdowns volgen. 2021 mag je ook al helemaal vergeten. Het zal eerder Einde 2022 zijn eer er volk genoeg gevaccineerd is