Viroloog Johan Neyts (54) werkt met zijn team in het Rega Instituut (KU Leuven) aan een eigen vaccin
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Johan Neyts (54) werkt met zijn team in het Rega Instituut (KU Leuven) aan een eigen vaccin © Joel Hoylaerts/Photo News

INTERVIEW. Professor Johan Neyts: “Zelfs met een vaccin zijn we nog niet meteen van het virus verlost. Het leven zal stapje voor stapje makkelijker worden”

Begin deze week kondigden twee grote farmabedrijven, Pfizer en AstraZeneca, aan dat hun vaccin nog dit jaar klaar zal zijn. Kunnen vaccins die zo snel op de markt komen wel veilig zijn? Zullen we verplicht worden ons te laten inenten? En zijn we dan levenslang immuun? Zijn we meteen van de corona-ellende verlost als de vaccins arriveren? Viroloog Johan Neyts van het Rega Instituut (KU Leuven) legt uit.

28 reacties

  • Dominique Hermys

    3 jaar geleden
    Ik wil de samenstelling kennen van dat vaccin. 
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Verplichten? nee, zoals gezegd: als de industrie geen garanties wil bieden, gaat de vlieger niet op. En mensen verbieden om naar toe te gaan zonder vaccinatie? Probeer dat maar eens te realiseren, lukt niet. Het enige wat ik denk dat ze zullen doen is geen vliegreizen zonder vaccinatieattest. Dat zit er dik in. Als ze mij verplicht willen vaccineren wil ik wel eerst zelf de vaccinatie zetten bij de arts om de bijwerkingen te zien. Eerder niet. 
  • steven de wachter

    3 jaar geleden
    Allé, we hebben een vaccin en toch MOET het doembeeld blijven behouden worden, wat zit hier ècht achter...
  • pipo de clown

    3 jaar geleden
    Geen enkel virus voortgebracht door moedertje natuur is ooit verdwenen. Een door wetenschappers gekweekt virus in een labo is andere koek en daar ligt de bron en het ontstaan van covid 19. Het is namelijk geen natuurlijk maar gekweekt virus. Er zijn dus wel degelijk schuldigen aan te wijzen voor alle economische ellende wereldwijd.
  • Romana Crabbe

    3 jaar geleden
    Ze zullen het niet verplichten denk ik ’’nu nog niet’’anders hebben ze geen paraplu boven hun hoofd ! ’t zal wel op eigen risico zijn !