© MMD

Uitkijktoren langs Maas met jaar vertraging geopend voor publiek

In natuurgebied Negenoord langs de Maas in Stokkem is zondag de nieuwe uitkijktoren geopend. De toren werd voor een gedeelte uit stampleem én voor een stuk uit beton opgetrokken.

mmd

Oorspronkelijk wilde men uitsluitend stampleem gebruiken, maar technisch gezien bleek dat onmogelijk. Na veel startproblemen is de toren nu uiteindelijk met een jaar vertraging geopend. De bouw van de 11 meter hoge toren startte in april 2015. De terp of heuvel onder de uitkijktoren is drie meter hoog. De toren heeft 460.000 euro gekost, geld dat werd betaald met gelden van het Herstructureringscomité.

“De toren geeft een mooi uitzicht over het gebied Negenoord en Kerkeweerd dat 167 ha groot is", vertelt Sofie Vandeweerd van het Herstructureringscomité. "Je krijgt ook een mooi zicht over de Maas, de uiterwaarden en de Nederlandse Maasdorpen."

"Vanaf de driehoekige toren kan je vogels waarnemen, galloways en konikpaarden zien grazen", vult schepen van Natuur Koen Sleypen aan. "De uitzichtpunten op elke verdieping zijn tof. Je kijkt naar buiten en dan moet je je toch even oriënteren om te weten welk landschap je voor ogen krijgt: de Boyen, het Molenveld, het centrum van Stokkem of het landschap van de mooie Maas." Ook het publiek mocht zondag voor de eerste keer de toren beklimmen. "Het is een lange weg van de dijk naar de toren bij de Maas", zegt Myriam Vanlessen. "Maar het uitzicht van de toren is een meerwaarde voor dit natuurgebied."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer