Albert Bourla, de CEO van Pfizer
Volledig scherm
Albert Bourla, de CEO van Pfizer © AP

Pfizer-CEO verkocht voor 5,6 miljoen dollar aan aandelen op dag dat doeltreffendheid vaccin bekendgemaakt werd

De CEO van Pfizer, Albert Bourla, heeft voor 5,6 miljoen dollar (ruim 4,7 miljoen euro) aan aandelen verkocht op de dag dat het bedrijf de goede resultaten van zijn kandidaat-coronavaccin bekendmaakte.

16 reacties

  • Piet Fluwijn

    3 jaar geleden
    Als ze binnen een week verkondigen dat het een spijtige vergissing was; dat het vaccin toch niet zo goed werkt...geen probleem jongens, de winst is toch binnen !
  • Pascha Van Rossem

    3 jaar geleden
    Voortgaande op dit artikel is er van enige voorkennis geen sprake:- anders zou hij voor vele miljoenen aandelen kopen om deze dan bij de bekendmaking van dit bericht te gaan dumpen om zoveel mogelijk winst te maken op korte termijn.- het was al blijkbaar lang vooraf gepland om aandelen te gaan verkopen. Dus geen "speciale" verkoop.- trouwens, wat is nu 5 miljoen voor de CEO van Pfizer ?   
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Mr Werlo dankzij deze reclame ( vrij geven dat ze een vaccin hebben) zijn hun aandelen wel sneller verkocht.En voor hoeveel hebben ze het aangekocht.
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Sommigen in de reacties hier zijn toch ook wel echt naïef met hun verdediging. Het is inderdaad echt toevallig dat zij dit verkopen net op de dag dat de koers voor hun met 25% stijgt. Geen moment vroeger zelfs. Wonderbaarlijk. Is helemaal geen voorkennis.
  • LN Loubna

    3 jaar geleden
    Voor de gene die hier zeggen dat 90% effectiviteit niet genoeg is, de griepvaccinatie is maar effectief voor  ongeveer 40%. Tja negatief of positief zijn, het is een keuze ...