ANP
Volledig scherm
© ANP

Geert Molenberghs: “Horeca en sportomgevingen ook bij ons belangrijke bron van coronabesmettingen”

Een groot deel van de coronabesmettingen vindt plaats in restaurants, cafés en fitnesszalen. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Stanford in de Verenigde Staten. En dat gaat ook op voor ons land, volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven).

121 reacties

  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    Komt goed uit voor Molenberghs. Zonder schroom wordt een Amerikaanse studie gewoon overgenomen voor ons land .Als men grondig de verklaringen van de huidige experten doorneemt van de laatste 8 maand is het duidelijk waarom wij nog steeds  vooraan staan in de rij van het hoogste aantal doden .Totaal gebrek aan duidelijke communicatie en geen enkele samenwerking.
  • Bernard Deplacie

    3 jaar geleden
    Volgens Nederlandse tracing onderzoek was 54 % het gezin de oorzaak en de horeca minder dan 5%. Ander onderzoek duidt airco, obesitas en ventilatie als oorzakelijk verband en verspreider. Daarom die vele doden in de VS en besmettingen op het werk. Maar daarover geen woord. 
  • paola nerozzi

    3 jaar geleden
    Waar en wanneer of hoe eigenlijk weet niemand waar ge besmet geraakt en blijf niet zeggen scholen de kinderen moeten naar school blijven gaan of jullie het goed vinden of niet liever winkels en de rest gesloten houden dan kinderen thuis te houden dat is mijn mening en anders moeten we gelijk Zweden doen en Zwitserland gewoon verder gaan met ons leven en hopen dat ge niet aan corona sterft want zo komt het op neer is  niet van corona dan is misschien van een andere ziekte want die bestaan ook
  • Michael Buvens

    3 jaar geleden
    Misschien zitten er bij die Amerikaanse tafelgasten veel coronaontkenners. Ik denk ook dat cafés en bars gevaarlijk zijn. Kijk naar de recente Spaanse studies hoe mensen in een ruimte na enige tijd allemaal besmet raken. 10.keer aerosolen stoot men uit meer bij spreken dan bij zwijgen. 50 keer meer bij schreeuwen. Waarom dan geen tafels met 1 max 2 personen laten eten en ook inzetten op verwarmde terrassen. Ja, en waarom gewoon niet vaker stil zijn? Was 't lekker? - Glimlach...
  • Maarten spiesschaert

    3 jaar geleden
    En over de scholen wordt er gezwegen in alle talen. Vanaf maart is alles gelijkelijk terug open gegaan en was er controle. De scholen bleven echter dicht, enkele dagen in juni en dan opnieuw vakantie. Wat moet dan de conclusie zijn?