Tragisch ongeval: tachtiger op zoek naar hulp belandt in gracht en overlijdt

© mwm

© mco

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De 85-jarige Geraard Steyaert uit Maldegem is dood teruggevonden in een gracht nabij de Vakebuurtstraat in Maldegem. De tachtiger was sinds woensdag vermist. Hij sukkelde in de gracht op zoek naar hulp om zijn wagen uit de modder te halen.

Matthias Colpaert en Michel Wijne

De familie van Geraard sloeg afgelopen vrijdag alarm toen de thuisverplegingsdienst voor de tweede dag op rij voor een gesloten deur stond aan het huis van de man in de Noordstraat in Maldegem.

De politie kwam ter plaatse en brak de deur van de woning open. Van Geraard was er geen spoor, ook zijn wagen was weg en zijn bed was onbeslapen sinds woensdag. De politie stuurde een opsporingsbericht de wereld in en zocht met man en macht naar de tachtiger.

Zaterdag werd met honden en de helikopter gezocht, tot in de namiddag de wagen van de man werd teruggevonden in een veld nabij Tuincentrum Bomberna aan de Vakebuurtstraat in Maldegem.

Enkele meters van de wagen werd het levenloze lichaam van Geraard teruggevonden in een gracht.

Het nieuws sloeg uiteraard in als een bom bij de familie. De man was op weg naar zijn cardioloog voor een controle nadat hij enkele weken geleden was opgenomen in het ziekenhuis met problemen aan de hartklep.

“Mijn peter reed met zijn wagen op een landbouwweg en raakte vast in de modder. Hij bleef gas geven tot de wagen helemaal met het onderstel in de modder lag. Hij probeerde nog kartonnetjes onder zijn banden te leggen, maar het mocht blijkbaar niet baten”, zegt nicht Myriam Gowy.

Nieuwe wagen

“Hij stapte uit en ging op zoek naar hulp. Maar hij moet zich versukkeld hebben en kwam in een gracht terecht. Niemand kon hem zien liggen van de straatkant.”

Geraard reed nog maar net met zijn nieuwe wagen, een Volkswagen Jetta. Op 30 december kwam de tachtiger met zijn vorige wagen in de gracht terecht in Begijnewater in Maldegem, vlakbij het rustoord waar zijn vrouw sinds kort verbleef. De brandweer moest hem bevrijden, maar Geraard raakte niet ernstig gewond.

“Toen had hij geluk en hij kwam nog trots zijn nieuwe wagen tonen bij mij thuis”, zegt Myriam die een bijzondere band had met haar peter.

“Hij stond altijd klaar voor mij, ook op momenten dat hij het zelf lastig had. Zo is mijn tante enkele weken geleden verhuisd naar een rusthuis en daar had hij het bijzonder moeilijk mee. Maar hij mag gerust zijn, we zullen goed voor haar zorgen.”

Geraard en zijn vrouw Marcella openden in 1969 een zaak in verwarming en sanitair in het centrum van Maldegem. In 2000 gingen ze met pensioen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen