Direct naar artikelinhoud
Migratie

Zes mensen, onder wie een baby, sterven nadat boot kapseist aan Libische kust

Bootvluchtelingen worden op de Middellandse Zee gered door de humanitaire organisatie Open Arms nadat hun veel te kleine en instabiele rubberboot kapot gegaan is in het water.Beeld AP

Zes mensen zijn gisteren om het leven gekomen nadat een boot, met zo'n honderd migranten aan boord, kapseisde aan de Libische kust. Dat meldt de Spaanse humanitaire organisatie Open Arms op Twitter. Een van de slachtoffers is een baby van zes maanden oud, die ondanks medische verzorging overleed.

De reddingsoperatie, die uitgevoerd werd door de crew van een schip van Open Arms, duurde meerdere uren, verklaarde een woordvoerder in Italië.

Aan boord zaten verschillende kinderen en baby's, die door de organisatie uit het water gered konden worden. Ze beschuldigde de overheden en autoriteiten ervan migranten vaak "in de steek te laten" en ze dagenlang op zee te laten.

Al maanden lang vertrekken kleine boten met migranten aan boord vanuit Libië en Tunesië, meestal met Italië als bestemming.
Volgens gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken, zijn in Italië in 2020 al 31.000 migranten aangekomen, terwijl dat er vorig jaar in dezelfde periode bijna 10.000 waren.

Twitter bericht wordt geladen...