REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Bellingcat: “Nederlander die twijfel zaait over vlucht MH17 aangestuurd door Rusland”

BuitenlandEen mediaplatform waarop twijfel wordt gezaaid over de ramp met vlucht MH17, heeft banden met de Russische militaire geheime dienst. Dat ontdekte onderzoekscollectief Bellingcat.

4 reacties

  • marc le loup

    3 jaar geleden
    In de EU laten we alle vuiligheid binnen, en neemt men zogezegd maatregelen tegen rusland??? en terzelfdertijd staan ze bij de EU lotje te trekken om zo rap mogelijk handje schudt te gaan doen met mr Putin,  met een zekere Michel de la belgique op kop.
  • Paul De Mol

    3 jaar geleden
    En Bellingcat wordt betaald door de propaganda-afdeling van de NATO. Wie is dan het meest betrouwbaar?
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    Oekraïne, dat één van de drie hoofdverdachten is, mocht van Nederland deel uitmaken van het internationaal onderzoeksteam. Dat is zoals een onderzoeksrechter die tegen een drugverdachte zegt "gelieve zelf bij u thuis een huiszoeking uit te voeren, en mij uw bevindingen mee te delen". Zo heeft Oekraïne geweigerd om zijn primaire radarbeelden vrij te geven. Dat is eigenlijk een schuldbekentenis, maar Nederland vond het OK.
  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    Onmiddellijk oppakken die fake news verspreiders. Er moeten op zeker moment toch eens straffen worden bepaald voor die fake new verspreiders. Dan zou Trump ondertussen ook waarschijnlijk in januari volgend jaar achter de tralies verdwijnen. De oliefirma's die verenigingen sponsoren die verklaren dat er geen opwarming van de aarde is. Sigarettenfirma's die vinden dat sigaretten roken gezond is. Het zijn de rokers die dom zijn. 
  1. LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt doden bij Oekraïense droneaanval

    LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt doden bij Oekraïense droneaan­val

    De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die verspreid werd na afloop van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bracht intussen een bezoek aan zijn troepen in de regio Donetsk. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
    Livios

    Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoor­de manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”

    Leuven kampt al maanden met een serieuze muizenplaag. Herkenbaar? Zie jij ook regelmatig knaagdieren door je tuin rennen? Of is er geknaagd aan voedselverpakkingen in je kelder of tuinhuis? Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je op een duurzame én diervriendelijke manier muizen en ratten weert – of hoe je voorkomt dat je er überhaupt ooit last van hebt.