Joe Biden in Wilmington in de staat Delaware
Volledig scherm
Joe Biden in Wilmington in de staat Delaware © AP

Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verhindert dat Biden gelukwensen van wereldleiders krijgt doorgestuurd

Een stapel berichten met gelukwensen van buitenlandse leiders aan de verkozen president Joe Biden wordt geblokkeerd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De regering-Trump verhindert Biden namelijk toegang te krijgen tot die berichten, volgens ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

8 reacties

  • Marcella Braekers

    3 jaar geleden
    Wat een triestig persoon. En dat noemt zich President. Ga nu golf spelen , je hebt nu tijd genoeg. Denk aan je kinderen en familie inplaats van alleen aan jezelf. Totaal geen man om fier op te zijn , integendeel. Had wat meer voor de mensen die het virus hadden gedaan was het misschien anders gelopen. Ik ben blij voor Amerika en al de mensen daar dat hij geen President meer is.
  • Kris Van den Broeck

    3 jaar geleden
    Vreemde reacties soms. De Associated Press (AP) heeft altijd de president-elect aangekondigd wanneer een kandidaat de drempel van het benodigd aantal kiesmannen finaal overschreden heeft volgens de tellingen. 2016 was het eerste jaar na een periode van meer dan 100 jaar waarin een half dozijn kiesmannen uit protest wél op een andere kandidaat van hun partij stemden. Al zou dat deze keer ook gebeuren, zal het de uitslag zeker niet beïnvloeden. Trump is gewoon een slechte verliezer...
  • Bruno Vermeire

    3 jaar geleden
    En dit in het grootste (?) land van de wereld waarvan iedereen dacht bescherming te krijgen. Hopelijk hechten er niet veel belang meer aan tot de rust hersteld is.
  • Patrik De Weirdt

    3 jaar geleden
    Eens te meer toont de (nog) regering van Trump zich van zijn kleinzerigste kant. Voor Trump en zijn team betekent democratie duidelijk niet hetzelfde als voor de rest van de wereld. 
  • André Sneddam

    3 jaar geleden
    Die gelukwensen zijn voorbarig. Biden zal pas "president elect" zijn als de uitslagen officieel zijn, dus pas midden december. Het is (nog) niet aan CNN, of andere media, om de president aan te duiden.