Screenshot
Volledig scherm
© Screenshot

Horeca Vlaanderen reageert op Amerikaans onderzoek naar risico coronavirus in restaurants en cafés: “Laten we dingen toch wat nuanceren”

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat restaurants en café een belangrijke rol hebben in de verspreiding van het coronavirus. Ook bij ons wijst onderzoek in die richting, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen wil die cijfers nuanceren. “Zo maar Amerika vergelijken met ons dat lijkt me gevaarlijk", klinkt het bij hem, “we zouden dat ook niet op politiek vlak doen.”

20 reacties

  • Andy Casier

    3 jaar geleden
    Alle plaatsen waar de mensen geen afstand kunnen houden of langdurig in een zelfde ruimte zitten zonder voortdurende ventilatie is een probleem.  Horeca, openbaar vervoer, met meerdere personen in een auto, op het werk samen aan tafel zonder mondmasker...is toch niet moeilijk hé.
  • Michael Buvens

    3 jaar geleden
    Zijn de cijfers wel echt zo gedaald als men alleen mensen met symptomen test? We zitten op de helft, en ook een kleine helft is asymptomatisch. Laten we ons geen rad voor de ogen draaien. Hoeveel uitval was er bij de horeca, wil iemand met die cijfers voor de dag komen?
  • Karim Fezoua

    3 jaar geleden
    Dit betekent het einde van vele horecazaken. Het is meer dan een doodsteek. "Het zal van de cijfers afhangen"... Met andere woorden - het is gedaan met de horeca!
  • Karel De Martelaere

    3 jaar geleden
    In huiselijke sfeer? Wie gelooft dit? Als ik hele dagen in mijn kot blijf, dan raak ik niet besmet. Grootste broeihaarden zijn openbaar vervoer, horeca, werkvloer en scholen. Met maar 8000 besmettingen per dag ben ik blij dat ik volgende week weer in zo´n oase van veiligheid les mag geven tussen al die kinderen van koopjeszondag- en herfstvakantiereisvolk. Binnen 2 weken weer een stijging, maar het zal niet aan de scholen liggen uiteraard. 
  • koen leenknecht

    3 jaar geleden
    Plotseling gebruikt Molenbergs nu een Amerikaans onderzoek terwijl hij eigenlijk geen enkel bewijs heeft. Hij jaagt mensen letterlijk de afgrond in, dit is buitengewoon misdadig en moet onmiddellijk stoppen !De mediavirologen en co. doen meer schade dan het virus ooit zou kunnen aanrichten .