via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Finland is het enige land in Europa dat het coronavirus stevig onder controle heeft, zonder avondklok of gesloten winkels

Terwijl de tweede grote coronagolf in alle hevigheid over Europa rolt, is er welgeteld één land dat zich stevig staande weet te houden in de strijd tegen het virus: Finland. Het is als allerlaatste nog niet rood gekleurd. En het ziet er niet naar uit dat dit snel zal gebeuren.

23 reacties

  • Alex Millian

    3 jaar geleden
    Logisch he... 98 procent van de mensen wonen er kilometers van elkaar... Alleen 1 stad waar het niet eens echt druk is (Helsinki)
  • Fernand Beaumonde

    3 jaar geleden
    In België zitten zelfs de politieagenten zonder masker op naast elkaar in de combi
  • Thomas Buick

    3 jaar geleden
    Judith, hun bevolking woont wel voornamelijk in relatief grote steden als Helsink, Vantaa, Tampere, en Turku. De discipline en hun natuurlijk respect voor elkaars ruimte zijn dus zeker we een factor. Die steden doen niet veel onder voor onze meeste steden. 
  • chantal bruyneel

    3 jaar geleden
    Het grote probleem hier in belgie zijn......al die ministers die ieder hun zegje moeten doen over de situatie.En als ze lossen om de dagen in groep te vieren zijn we in januari weer bij af.Kzou ook liever onder familie zijn die dagen maar toch zal ik het niet doen.......safety first!!!
  • Jurgen Herbert

    3 jaar geleden
    Hier in ons land is reizen toegestaan, loopt de contacttracing vierkant, blijven de scholen geopend zonder dat er een leerling als leerkracht getest wordt (hopelijk komt er verandering met de sneltest), nog maar te zwijgen van de overvolle bussen en trams! Ook het toezicht houden door de politie loopt vierkant want zeker in Brussel is er hoegenaamd geen controle (de meesten weten wel waarom)! En dit allemaal door de VIVALDI-regering als de andere regeringen die hun onkunde tentoonspreiden!