De Deense extreemrechtse politicus Rasmus Paludan.
Volledig scherm
De Deense extreemrechtse politicus Rasmus Paludan. © EPA

“Ernstig gevaar voor openbare orde in België”: vijf aanhangers van Deense haatprediker het land uitgezet

De Dienst voor Vreemdelingenzaken heeft gisteren vijf personen van Deense afkomst de toegang tot het Belgische grondgebied geweigerd. Dat melden minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). De vijf worden beschouwd als medestanders van een Deense haatprediker. "Het verblijf werd geweigerd omdat deze mannen een ernstig gevaar vormen voor de openbare orde in België", luidt het.

6 reacties

  • rudi swinnen

    3 jaar geleden
    Snelle kordate beslissing en uitvoering . Prima . Maar wat is het verschil met de talrijke haatpredikers van het andere geloof die maar niet naar het land van herkomst kunnen worden verbannen ? 
  • luc verriest

    3 jaar geleden
    Prima zo, mijnheer Mahdi. Maar kunt u de bevolking uitleggen waarom het soms jaren duurt vooraleer een jihadistische haatzaaier kan worden uitgezet? Als die al uitgezet wordt!
  • Schets Julien

    3 jaar geleden
    Eindelijk de juiste en correct beslissing van de twee nieuwe ministers dat die extreme rechtse individu ons mooie land buiten gekegeld hebben in de hoop dat er nog anderen gaan volgen spijtig genoeg we hebben ook in ons bevolking zo soorten mensen !!!!
  • Maurice Verheyen

    3 jaar geleden
    stap in de goede richting! Alle sympatisanten van die extremisten het land uit. Zeker al gene dop of kindergeld geven. Het zal rap gedaan zijn wanneer ze voor hunne kost moeten gaan werken.
  • jo vandenberghe

    3 jaar geleden
    Die waren nu echt wel gemakkelijk te vinden,maar er zijn nog anderen!