Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © Photo News

België komt pas met volledige strategie als alle kenmerken van vaccins gekend zijn

De overheid werkt volop aan een vaccinatiestrategie, maar de gedetailleerde uitwerking ervan zal pas kunnen gebeuren als de specifieke kenmerken van de Covid-19-vaccins volledig gekend zijn. Dat antwoordde premier Alexander De Croo (Open Vld) op vragen in de plenaire Kamer.

18 reacties

  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    De strategie is altijd al hetzelfde geweest. Achter de feiten aanlopen. We staan niet voor niets aan de wereld-top van Corona-wanbeleid. Het zijn nog dezelfde van maart die aan de touwtjes, alleen hebben Wilmès en De Croo van plaats gewisseld. Blijkbaar zijn er al veel vergeten dat De Croo vice-premier was in de vorige rampregering en Wilmès in deze. 
  • Sven Stolk

    3 jaar geleden
    Weeral op 1 week tijd worden berichten tegengesproken. Men staat klaar om vaccins aan te kopen maar pas we zeker zijn ze werken. Belastinggeld van burger wordt heel veel geld in medisch onderzoek gestopt. Nog even en we zijn 1 jaar met Corona zonder oplossing als blijf in je kot. Sorry te veel ervoor betaald in decenias en is onaanvaardbaar qua levensreddend resultaat. Tijd is op. Oplossing moet nu qua burgers wereldwijd. Toch vreemd een burger nooit zijn zeg in media erover mag doen? Erg.
  • marie oostens

    3 jaar geleden
    Het moet  toch mogelijk nu een strategie uit te werken (had eigenlijk al moeten gebeurd zijn) en die aan te passen als er nieuwe elementen gekend zijn. Als ze gaan wachten tot  alle kenmerken gekend zijn, is er al veel tijd verloren.
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    als men lang genoeg wacht, dan kan je gewoon leentje-buur-doen (kopiëren wat onze buren doen). Er zijn inderdaad nog veel onbekende elementen, denk maar aan het vaccineren van mensen die reeds besmet geweest zijn. Is het nodig dat deze mensen ook ingeënt worden; is er een vaccin dat werkt voor deze mensen? Welk vaccin zal het beste geschikt zijn voor mensen met bepaalde ziektes?
  • sus Beysen

    3 jaar geleden
    Vier partijen die nog NIKS voor Belgie hebben betekent stellen de meeste vragen en gaan vanuit de oppositie vertellen wat er moet gebeuren,ge kunt ook constructief oppositie voeren hoor