© Faroek

Al 14 tips over verkrachting vrouw met verstandelijke beperking

De voorbije dagen ontving de politie al 14 tips over de verkrachting van een jonge vrouw met een verstandelijke beperking. Dat gebeurde in een broodjeszaak in de buurt van het Centraal Station. Dinsdag werden beelden van de dader verspreid in het VTM-opsporingsprogramma Faroek.

De feiten dateren van 11 augustus 2019. In de buurt van het Centraal Station sprak een jongeman een 20-jarige vrouw aan, die omwille van een verstandelijke beperking verlengd minderjarig is. Hij stelde voor om tegen betaling seks te hebben en bleef aandringen.

Uiteindelijk durft de vrouw niet anders dan hem te volgen. In de mannentoiletten van een broodjeszaak in de Gemeentestraat verkrachtte hij haar. Pas in de instelling waar ze op dat moment verbleef, vertelde ze aan een begeleider wat er was gebeurd. Van de dader ontbreekt voorlopig elk spoor.

“Onze rechercheurs zijn volop bezig met de informatie die getipt werd verder te onderzoeken. Het ziet ernaar uit dat een aantal tips het onderzoek op een bepaalde manier kunnen vooruit helpen. We danken iedereen die informatie deelde en blijven oproepen om wie meer informatie heeft, die te delen met de politie”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

De man is ongeveer 18 jaar oud en is tenger gebouwd. Hij is ook niet groot van gestalte, ongeveer 1m60 tot 1m65 groot. Hij heeft zwart haar, bovenaan iets langer en aan de zijkanten en achteraan is het opgeschoren. De man heeft een smal gezicht en spreekt Nederlands.

Wie informatie over deze zaak heeft of de verdachte herkent, kan de politie contacteren op 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu

 © Faroek

 © Faroek 

 © Faroek 

 © Faroek 

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER