Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © DPG Media

Van Gucht: “Kies een feestdag. Als we elkaar besmetten met Kerstmis zijn we zelf besmettelijk op Nieuwjaar”

Als het van MR-voorzitter George-Louis Bouchez afhangt, vieren we Kerstmis niet op Skype. “Kerst vieren met drie of vier personen moet toch mogelijk zijn”, vraagt hij zich af. Viroloog Steven Van Gucht roept hoe dan ook om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen. “Als we elkaar besmetten op Kerstmis, zijn we zelf besmettelijk op Nieuwjaar. Kies een feestdag.”

42 reacties

  • robby van loon

    3 jaar geleden
    In België getest op UK variant op 30/11 en 1/12 volgens Van Ranst. En weten dat het veel besmettelijker geworden is maar geen actie ondernomen om bijv reizen UK te verbieden. En de schuld van stagneren vd cijfers maar op de "20%" vd bevolking steken...
  • Bjorn Sengier

    3 jaar geleden
    Dus met andere woorden. Hun blikken vooruit op de feiten, en iedereen moet volgen? Is nog meer dan een maand dacht ik?
  • jo vandenberghe

    3 jaar geleden
    Zijn er nog geen doden genoeg te betreuren misschien?Gewoon dit jaar overslaan en vooruit zien.
  • Marika Thibaut

    3 jaar geleden
    Is het zo erg om eens geen Kerst of Nieuwjaar te vieren? Draait alles nu steeds om feesten...veel mensen moeten op deze dagen gewoon werken, ook in gewone tijden, hier wordt enkel geklaagd... wees blij om gezond te zijn...en uit te kijken naar betere tijden...er komt wel weer een tijd dat ik mijn kleinkinderen kan knuffelen of gewoon kan gaan en staan Waar ik wil... ALS we nu samen doen wat moet.
  • Jan Mertens

    3 jaar geleden
    Kunnen vanranst en vangucht nu nooit hun mond houden? Zij nemen de maatregelen toch niet? Dat is de regering. Als ik de regering was zou ik advies van diegenen die in de media vanalles zitten te forceren, straal negeren.