Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) belooft de komende weken met een oplossing te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) belooft de komende weken met een oplossing te komen. © Photo News

België moet belasting op huurinkomsten aanpassen

De Belgische belasting op de verhuur van vastgoed moet worden aangepast. Het anders belasten van inkomsten verkregen in België en die in andere EU-landen kwam ons land op een Europese boete van 2 miljoen euro te staan. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) zegt aan een oplossing te werken.

15 reacties

  • Willy van craen

    3 jaar geleden
    Deze en volgende regering zoekt geld en heeft daarvoor beloofd de belastingen niet te verhogen. Wat is het volgende bv fietsbelasting, zoals vroeger. De auto zal weer eens boven komen want dat is de dikste melkkoe.
  • Farid Azuzzi

    3 jaar geleden
    een verhuurhuis gaat een blok aan hun been worden...de isolatie normen die europa oplegt gaan minstens 30.000 euro bedragen per huis bedragen ...
  • luc meeus

    3 jaar geleden
    Marco, U hebt gelijk als U zegt dat iemand die 10 huizen verhuurt wat meer belastingen zou mogen betalen. Maar wat als je er meer 1'tje verhuurt?. Is dit niet gewoon een appeltje voor de dorst? Wetende dat een rusthuis tegenwoordig wel 1800 kost, en dat de meeste mensen met hun pensioen niet toekomen dan is die huurinkomst een welkom geschenk. Denk daar maar eens over na.
  • Samuel Peeters

    3 jaar geleden
    Binnenkort extra uitgaven omwille van het hoogcalorisch gas dat eraan komt. Daarvoor de modernisatie van liftschachten en liften, daarvoor de daken en muren isoleren, daarnaast de ramen uitrusten met hoogrendementsglas, ja ze weten de huisbazen wel te vinden!
  • Marco Maerten

    3 jaar geleden
    Niet meer dan juist,wie zich 10 woningen kan permiteren en verhuren,mag best veel bijdragen.Niet iedereen heeft het geluk om haast slapend rijk te worden.