Topdokter Elisabeth De Waele.
Volledig scherm
Topdokter Elisabeth De Waele. © BELGA

Topdokter De Waele over kerstfeestjes: “Dan hebben we kerstgolf op intensieve. Die gaan we niet opvangen. Dat doen we niet meer”

Het voorstel van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez om Kerstmis “niet op Skype” te vieren, wordt niet overal op evenveel enthousiasme onthaald. Ook niet bij topdokter Elisabeth De Waele, diensthoofd intensieve zorg in het UZ in Brussel. “Dan hebben we een kerstmisgolf op intensieve. Die gaan we niet opvangen. Dat doen we niet meer. We zijn daar gewoon niet toe in staat”, zei ze donderdagavond onomwonden in De Afspraak op Canvas. 

125 reacties

  • Iwan xxxxx

    3 jaar geleden
    Beste mev De Waele van het verplegend personeel kan ik dat zeer goed begrijpen doch als top dokter heeft U er echt niet zo veel moeite mee één maal per dag bij elke patiënt en dicteren wat de andere moeten doen  U bent zeer veel geld aan het verdienen terwijl het verplegend personeel het aan zijn gewoon loon moet blijven doen
  • ignace lambert

    3 jaar geleden
    bij politiekers gaat het om de stemmen
  • ignace lambert

    3 jaar geleden
    nu reeds maatregelen treffen voor de komende feesten,avondklok vanaf 20.00 tot 08.00
  • Ronny Cockuyt

    3 jaar geleden
    Is dat nu werkelijk zo erg eens een nieuwjaar zonder groot feest,het is voor velen die zogenaamd nu tekort hebben een mooie besparing,met 10-15 man een feestje thuis of waar ook geven kost voor velen een maandloon,wat zijn vele mensen mietjes geworden,waar is de tijd dat de houten schepen een stalen bemanning hadden en nu hebben de stalen schepen een houten bemanning.
  • Jan Van Vlaanderen

    3 jaar geleden
    en W en Oost vlaanderen nemen de mensen van brussel wel op , hallo