De Chinese president Xi Jinping.
Volledig scherm
De Chinese president Xi Jinping. © AP

China feliciteert Biden dan toch met zijn overwinning

China heeft de Democraat Joe Biden alsnog gefeliciteerd met zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De felicitaties komen er bijna een week nadat de tegenstander van Donald Trump uitgeroepen werd als winnaar.

7 reacties

  • Christiaan GOETHALS

    3 jaar geleden
    Een grote economie wordt altijd ondersteund door handel, de eersten die dit graag gaan horen dat er terug met China gepraat wordt zijn de sojatelers in de USA.
  • Gilles Standaert

    3 jaar geleden
    Xi Jinping mag blij zijn. nu nog een nationale lock down in Amerika en hij is helemaal content. Hiermee wordt het economische verlies dat China heeft geleden onder Trump ongedaan gemaakt.
  • luc caels

    3 jaar geleden
    Biden heeft gewonnen, bij veel tellingen heeft hij de meeste stemmen nogmaals proficiat. Een hele eer voor Europa om met hem te mogen samenwerken.
  • JOANNES HOSTE

    3 jaar geleden
    @ KRISTOFF JOOSENS, de media roept niemand uit als winnaar, de media maakt de resultaten van de tellingen bekend en geeft dan aan wie er verkozen is. Hier doet de media dat trouwens ook, net als overal in de wereld. De telbureau's maken aan de media bekend wie hoeveel stemmen heeft behaald en de media licht de hele wereld in.  Want de media is het enige forum dat daar groot genoeg voor is.
  • Johan Vandevoort

    3 jaar geleden
    En als President Trump nu wel eens gelijk zou kunnen hebben ! Want het buitenlandbeleid van Trump is nou echt niet het ideale beleid voor het Pentagon!!!!!