Buitensporig geweld in Ninove: amateurbeelden tonen hoe jongeren zwaar op de vuist gaan met boksijzers, messen en stokken

De lokale politie van Ninove en het Parket van Oost-Vlaanden zijn een onderzoek gestart naar een zware vechtpartij aan het station van Ninove vorige week. Twee groepen jongeren gebruikten daarbij buitensporig geweld. Van de vechtpartij zijn amateurbeelden van een smartphone opgedoken.

lbo

De vechtpartij vond plaats achter het station, aan de fietsenstalling. Een groepje van vier jongeren werd daarbij aangevallen door een andere groep jongeren. Er werden messen en stokken gebruikt. Op de beelden is ook te zien hoe de jongeren op elkaar slaan en schoppen, zelfs als de jongeren al op de grond liggen. Er werden ook boksijzers en elektrische kabels gebruikt tijdens de vechtpartij.

“Een tiental jongeren is met elkaar op de vuist gegaan. Het wordt onderzocht of groepen met elkaar afgesproken hebben om te vechten. De hulpdiensten werden niet verwittigd maar achteraf hebben slachtoffers klacht ingediend”, zegt burgemeester Tania De Jonge.

De vier jongeren werden verzorgd in het ziekenhuis. Een van de jongeren zou nog in het ziekenhuis liggen.

De politie van Ninove bevestigt dat er een onderzoek loopt. De daders worden gezocht. Er is nog niemand opgepakt, maar er zouden al daders geïdentificeerd zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen