De heropening van de scholen komt te vroeg, vindt Dominique Benoit, diensthoofd intensieve zorg in het UZ Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
De heropening van de scholen komt te vroeg, vindt Dominique Benoit, diensthoofd intensieve zorg in het UZ Gent. © Photo News / Christophe Vander Eecken

Zijn scholen een broeihaard? En komt de heropening van de scholen te vroeg? Het antwoord op uw vragen

“De heropening van de scholen komt te vroeg.” Dat vindt Dominique Benoit, diensthoofd intensieve zorg in het UZ Gent. De zorgsector houdt haar hart vast voor maandag, wanneer door de heropening van de scholen een eerste versoepeling van de lockdown ingaat. Maar is het wel te vroeg? En welk effect zal dat hebben op de cijfers? Dit zijn de antwoorden op uw vragen.

109 reacties

  • Kris Sintobin

    3 jaar geleden
    Gezien de ziekenhuisopnames al een week dalen zijn de besmettingen al beginnen dalen voor de vakantie en nu blijkt dat de besmettingen vorige week al minder snel naar beneden gingen tijdens de vakantie. Conclusie er is blijkbaar meer risico buiten school dan in de school. Horeca en winkels sluiten lijkt dus effectiever te werken al is dit heel spijtig voor hen
  • Herman Guldentops

    3 jaar geleden
    Op school misschien ok maar je moet es komen kijken op straat er rechtover kussen knuffels met 10 bijeen ni normaal
  • Dina Duplessis

    3 jaar geleden
    Is Bednet Bednet biedt synchroon internetonderwijs (SIO) Jouw kind volgt van op afstand mee live de lessen samen met zijn eigen ..Dit is mogelijk, het aantal kinderen in de klas vermindert, beperkt zich tot de kinderen waarvoor afstandsonderwijs onmogelijk blijkt. Waarom wordt dit niet even uitgetest? Geen gezeur meer op leerkrachten die zogezegd weer eens extra vakantie hebben.
  • Kim Verpoorter

    3 jaar geleden
    Horeca dicht kost hopen geld. Scholen dicht kost niets. Onderwijs is nu zeker niet essentieel eerder bijzaak. Veel les zal er toch niet gegeven worden want de leerkrachten denken terecht eerst aan hun eigen veiligheid. Dus dan maar wat bezigheidstherapie op verre afstand.
  • John Reniers

    3 jaar geleden
    Beste Gunther en Walter. Horeca blijft dicht en scholen open ? Waar zit de logica ? Horeca dicht kost hopen geld. Scholen dicht kost niets. Onderwijs is nu zeker niet essentieel eerder bijzaak. Veel les zal er toch niet gegeven worden want de leerkrachten denken terecht eerst aan hun eigen veiligheid. Dus dan maar wat bezigheidstherapie op verre afstand. Door de scholen dicht te houden zouden we met kerst zelfs misschien kunnen gaan skien.