Premier Mark Rutte tijdens zijn persconferentie na de wekelijkse ministerraad (links).
Volledig scherm
Premier Mark Rutte tijdens zijn persconferentie na de wekelijkse ministerraad (links). © ANP/VTM NIEUWS

Nederland gaat coronamaatregelen versoepelen: “Een groot risico”, zegt viroloog Marc Van Ranst

Terwijl in ons land is beslist dat de huidige coronamaatregelen behouden blijven en er ook stemmen klinken dat de heropening van de scholen nog te vroeg komt, gaat Nederland zijn coronamatregelen komende donderdag wel al versoepelen. Bioscopen, zwembaden, musea, theaters, pretparken en dierentuinen mogen volgende week hoe dan ook weer open. Dat heeft minister-president Mark Rutte vanmiddag nog een keer benadrukt. Viroloog Marc Van Ranst ziet de strategie van Nederland als “een groot risico”.

62 reacties

  • Joris Claeys

    3 jaar geleden
    Nederlanders hebben gelijk. Ik ben werkzaam in Nederland en daar draait de economie gewoon door. Is ook het enige wat we nodig hebben. België is een hypocriet land! Met alle respect, maar de doden, Covid of niet hebben we anders ook. Stop met uzelf boven de natuur te plaatsen en neem beslissingen die goed zijn voor ons en onze kinderen. Virologen terug de kelder in en zorgen dat alle ondernemers in België hun business as usual zo snel mogelijk kunnen hervatten.
  • mike bac

    3 jaar geleden
    Heeft er hier iemand een idee van de regels die in Nederland gelden? Zoals ik hier lees en aan het gedrag van de funshoppende Belgen in oa Hulst niet. Het gaat namelijk over een extra maatregelen pakket dat 2 weken zou duren, dat wordt nu stopgezet. Dus de overige regels, waarmee het aantal besmettingen is gehalveerd, blijven bestaan.
  • Joke Van Kalmthout

    3 jaar geleden
    Voor de tweede keer tijdens deze pandemie neemt Nederland domme beslissingen, Erwin Vandries? Hoe verklaar je dan dat Nederland voor de tweede keer tijdens deze pandemie betere rapportcijfers kan overleggen dan België? 
  • walter vermeulen

    3 jaar geleden
    Van ranst moet zich moeien In belgie Niet met nederland daar heeft hij nog geen enkelle juiste raad gegeven
  • els deman

    3 jaar geleden
    @Ludo: Waarom er meer besmettingen zijn in Wallonië?  De scholen zijn daar een week eerder geopend. Wij liepen een week achter maar het ging hier even snel hoor... Misschien daarbovenop nog een klein effect van meer kussen geven en nog minimaliserendere politici/experten, maar grootste effect waren de scholen.