RV
Volledig scherm
© RV

Arbeiders warenhuisdepots dreigen met staking

De arbeiders van de handel in voedingswaren dreigen met acties als de werkgevers doof blijven voor de eisen van het personeel en weigeren een akkoord te sluiten. Dat akkoord moet de inzet van het personeel erkennen, bijvoorbeeld door een premie voor hun inspanningen of aanvullende vergoedingen in geval van tijdelijke werkloosheid. Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een actie-aanzegging gediend, die geldt vanaf maandag. Sectororganisatie Comeos wijst erop dat er woensdag nog sectoroverleg is. “Normaal is er eerst overleg, en dan actie”, zegt Comeos-woordvoerder Hans Cardyn, die de aanzegging betreurt.

6 reacties

  • joseph Leysen

    3 jaar geleden
    Waarom een belasting op thuiswerkers? Ook zij worden ertoe verplicht. De vakbonden beleven gouden tijden en winnen nieuwe leden. Voor wat?  Geen oplossingen maar veel ontevredenheid. 
  • Walter Bar

    3 jaar geleden
    Iedereen staakt en staakt. Ook het zorgpersoneel, misschien terecht, maar als het onderwijs maar zijn mond durft open te doen... Na deze crisis hoop ik op respect voor iedereen die in deze crisis fysiek gewerkt heeft. Een belasting op thuiswerkers zou een goed idee zijn.
  • Paul Hendriks

    3 jaar geleden
    Gelukkig is belgie een klein land en kunnen we boodschappen in het buitenland gaan doen, goedkoper en je kan je diesel ook even goedkoop tanken, succes met de staking
  • Marco Maerten

    3 jaar geleden
    Kristof,denkt u nu echt dat men dit in andere landen als werknemer ook gaat blijven pikken? De tijd dat grote bedrijven met chantage alles kunnen afdwingen,komt stilaan ten einde.
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Ze beseffen blijkbaar niet dat alle verhoging zal afgeroomd worden door de regering,en door te staken hun job in gevaar brengt.