Umi Defoort
Volledig scherm
Umi Defoort © VIER

Uitspraak Umi Defoort over K-pop wordt uit herhalingen van ‘De Slimste Mens’ geknipt

TVDonderdagavond gaf producer en dj Umi Defoort (24) in ‘De Slimste Mens' zijn mening over het fenomeen K-pop. Zijn uitspraken vielen echter niet in goede aarde bij de fans van het genre. Door de heisa heeft VIER nu beslist om de uitspraak van Defoort uit de herhaling van de quiz te halen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

51 reacties

  • Max Leeuw

    3 jaar geleden
    @San Pauwels Natuurlijk is de industrie niet altijd even vrolijk. Ben ook bewust van de verschillende artiesten die zelfmoord hebben gepleegd. Vraag mij wel af waar hij dan volgens jou precies gelijk in heeft. Bovendien ook waar je dan die informatie vandaan hebt gehaald.
  • Yara Vantomme

    3 jaar geleden
    Er is een reden waarom fans zo beschermd zijn, BTS is al vaak slachtoffer geweest van xenofobie! Van wat hij zei, waren er sommige dingen vroeger mss correct, maar ondertussen is er ook al veel veranderd. Ten eerste mn doet vrijwillig auditie, vele gaan nog naar school. Bts valt niet eens onder the big 3. Ingrepen worden amper nog gedaan. Aan elk nummer heeft minstens 1 van Bts aan meegewerkt. Misschien eens de credits bekijken! Veel van de zelfmoorden zijn veroorzaakt door cyber bullying.
  • Janine boyer

    3 jaar geleden
    jammer dat evt waarheden op die manier achter gehouden worden in een "open democratische wereld". het lijkt korea wel, die denken nu ook allemaal dat ze het wk voetbal hebben gewonnen
  • Maxim D

    3 jaar geleden
    Diegenen die Umi niet geloven moeten maar eens opzoeken waarom Jonghyun van Shinee (en zoveel andere K-pop sterren) zelfmoord hebben gepleegd. Allemaal K-poppers, allemaal opgeleid vanaf hun kinderjaren, kunstmatig bij elkaar gezet, superpopulair, en velen ervan zijn onder het mes gegaan omdat ze niet voldeden aan het schoonheidsideaal (de meest voorkomede operatie is de double-eyelid, bijna elke K-pop ster heeft die gehad, maar velen ontkennen het)
  • Lotte Van Lommel

    3 jaar geleden
    Hij mag zijn mening gerust geven, geen probleem. Ik ben zelf ook fan van kpop en zelf vond ik zijn argumenten dan ook slecht. Precies wat er in het bovengenoemde bericht in het artikel staat eigenlijk. Veel meer industrieën (al denk ik dat hij doelde op YG, JYP en Big Hit), niemand van BTS ging onder het mes (tenzij onlangs Yoongi voor schouderproblemen) en ja, ze schrijven veel nummers zelf.