© Johnny Geurts

Stad Bilzen plant heldenboom ter ere van hulp- en zorgverleners

Bilzen -

In Bilzen aan de site van woonzorgcentrum Demerhof heeft het stadsbestuur vrijdag een heldenboom aangeplant ter ere van de coronahelden. “Het is een unieke boom voor Bilzen, de hopbeuk is een mooie parkboom en zal zo ‘n 18 meter groot worden, een symbool voor de onvermoeibare kracht van alle hulp- en zorgverleners”, vertelt schepen van milieu, Maike Meijers.

De zorgsector werd de afgelopen maanden geconfronteerd met harde tijden. Zeker ook de woonzorgcentra gaan in deze tweede golf door bange tijden. “Met het planten van deze heldenboom willen we hulde brengen aan alle zorgverleners die ten dienste van onze gemeenschap telkens het beste van zichzelf geven in Bilzen en daarbuiten. We hebben gekozen voor een beuk die ook terug te vinden is in ons stadswapen”, aldus burgemeester Johan Sauwens (Trots op Bilzen).

Voor Bilzen is deze boomsoort een unicum. “Het is de eerste hopbeuk in Bilzen. Een sterke boom met een kleurrijke bloei die eens volwassen zo ‘n 18 meter hoog wordt. Deze heldenboom is een symbool voor de mateloze inzet voor alle hulp- en zorgverleners. De boom, tevens een klimaatboom, staat vlakbij de Katteberg en de vijvers, een prachtig wandelgebied”, stelt schepen van milieu, Maike Meijers (ToB). Voor directeur Bart Brepoels van het woonzorgcentrum Demerhof is de boom een mooie appreciatie. “Corona is nog niet verdwenen, het zal nog even duren. Dit eerbetoon is dus zeker een een hart onder de riem voor alle zorgverleners.” (JoGe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer