© foto joren de weerdt

Jonge Heistenaar leert kinderen goochelen op Ketnet: “Iedereen kan het”

Ketnet leert in Trix drie kinderen goochelen. Kim Dèrvan uit Heist-op-den-Berg is een van de drijvende krachten achter de reeks. “Je ziet het talent van de kinderen evolueren.”

Tom Vets

Het programma Trix loopt elke maandag tot donderdag om 18.45u. “Ik raakte bij dit project betrokken na een telefoontje van productiehuis Bonka Circus”, vertelt Kim Dèrvan. “Ze hadden me aan het werk gezien tijdens een benefiet van voetballer Vincent Kompany. Bonka Circus wilde een programma maken rond drie jonge mensen die goochelles krijgen en kleine optredens geven. Toen het programma groen licht kreeg, hebben we het uitgewerkt.”

De drie jongeren werden via een auditie gevonden. “Er waren achttien gegadigden, en Luca, Lien en Leonard werden gekozen. Het zijn kinderen die al actief waren in goochelclubs en al vaardigheden hadden. Maar ze waren niet zo ver gevorderd dat het goed genoeg was om ermee op te treden voor een live publiek. Op televisie zie je de opnames chronologisch passeren. Zo merkte je misschien de voorbije week nog enige stroefheid tijdens het tonen van een effect, terwijl naarmate de reeks vordert er een flinke evolutie in hun talenten zit. We willen met Trix aantonen dat iedereen kan goochelen, maar dat je heus niet van het eerste moment een David Copperfield bent.”

In het begin gaan de kinderen met klassiekers als kaarten, munten en touwen aan de slag. “En we eindigen met grote effecten zoals het laten verdwijnen van een persoon, waarbij de drie kinderen samen betrokken zijn.”

Lees maandag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER