Direct naar artikelinhoud
Televisie

K-pop-uitspraak Umi Defoort wordt uit herhalingen ‘De Slimste Mens’ geknipt

Umi DefoortBeeld VIER

Donderdagavond gaf producer en dj Umi Defoort (24) in ‘De Slimste Mens' zijn mening over het fenomeen K-pop. Zijn uitspraken vielen echter niet in goede aarde bij de fans van het genre. Door de controverse heeft VIER nu beslist om de uitspraak van Defoort uit de herhaling van de quiz te halen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Na een vraag over BTS, bij ons zowat de bekendste K-popgroep, liet deelnemer Umi Defoort merken geen fan te zijn van het genre. “Ik vind de gedachte achter K-pop eigenlijk heel lelijk”, liet hij optekenen. “De K-popindustrie wordt gerund door drie labels die allemaal scholen hebben. Al die sterren worden vanaf hun negen, tien jaar opgeleid - heel hun leven lang - om een ster te worden. Op hun zeventiende gaan ze onder het mes, om helemaal herbouwd te worden. Allemaal. Al die leden van BTS (de grootste en bekendste K-popband, nvdr.) zaten op zo’n school en zijn kunstmatig samengezet. Die muziek wordt ook niet door hen geschreven.”

Die uitspraken leveren hem nu veel kritiek op van fans van het genre. Zender VIER heeft nu - in samenspraak met Defoort - besloten om het fragment niet langer te laten zien in de herhalingen van de aflevering. “Hij staat nog steeds achter zijn uitspraak, maar een gesprek van een paar minuten heeft te veel ophef veroorzaakt”, klinkt het bij de zender.

Twitter bericht wordt geladen...