De verkozen president Joe Biden haalt nu ook de staat Georgia binnen.
Volledig scherm
De verkozen president Joe Biden haalt nu ook de staat Georgia binnen. © Photo News

Biden haalt nu ook Georgia binnen en wint verkiezingen met ruime meerderheid van 306 kiesmannen

Verschillende Amerikaanse media hebben vrijdagavond de laatste staten toegewezen. Huidig president Donald Trump haalt volgens hen North Carolina binnen, Joe Biden wint dan weer in Georgia.

15 reacties

  • Erwin Van Roy

    3 jaar geleden
    Eric Eraly zo werkt het niet hoor. Ze gaan ze hertellen omdat de marge zo klein is wordt dat automatisch gedaan. Biden is als winnaar uitgeroepen wat normaal is. alle stemmen worden nu verzameld en opnieuw geteld en ja elke legale stem maar dat waren ze ook allemaal. de post stemmen zijn allemaal legaal. Anders moet je eerst per staat de wetgeving eens lezen voor je reacties schrijft en Trump dicteert.
  • Liesbeth Cuppens

    3 jaar geleden
    Trump zal zijn verlies nooit toegeven, omdat hij denkt dat hij dan een 'loser' is. In principe heeft hij de verkiezingen inderdaad verloren. In hoeverre de tweede betekenis van het woord toepasselijk is, is voer voor discussie.
  • luc caels

    3 jaar geleden
    Hij is de winnaar zoveel is duidelijk. Het wordt tijd dat dat paljaske zijn verlies toegeeft.
  • Jerome Steens

    3 jaar geleden
    Er is nog helemaal niks gewonnen , alles wordt betwist in de rechtzaken .
  • Jeroen Beckers

    3 jaar geleden
    Een Trump aan de macht die overal z'n eigen (gepolitiseerde) mannetjes geposteerd had, die telkens de rechtbanken en z'n favoriete media onder druk zette, bovendien z'n milities aanspoorde tot voter-intimidation en dan zou er zwaar gefraudeerd zijn door de oppositie terwijl oranjeman nergens iets kan bewijzen? Z'n nederlaag was onder normale omstandigheden nog veel groter geweest.