Nieuwe Miss België beschuldigd van racisme na Instagram-post

Romanie Schotte is nog maar net verkozen tot de nieuwe Miss België of er is al ophef ontstaan over een commentaar die de jonge vrouw bij een foto op Instagram zette.

lbo

Het gaat om een foto die in mei van vorig jaar op de foto-app werd geplaatst. Daarop is Romanie te zien in een bus. Ze maakte er een selfie. Romanie glimlacht op de foto en is gekleed in het roze en wit. Als commentaar bij de foto zette de nieuwe Miss België “Pink”.

Achter Romanie zat een zwarte man, die ook op de foto te zien is. Een van haar volgers op Instagram gaf daar commentaar op, en had het over “die neger”. Gebruiker benoitvanden3ssche schrijft “That nigga”, waarop Romanie antwoordt met “I know”. Romanie werd op een aantal fora en op Facebook intussen beschuldigd van racisme.

“Kaka is bedoeld als smiley”

Romanie Schotte reageerde intussen via Miss België-organisatrice Darline Devos aan SudPresse. “Romanie houdt van die foto en van het feit dat die man ook op de foto staat. Ze is helemaal niet racistisch. De emoticon van die kaka gebruikte ze als een smiley, helemaal niet op een negatieve manier.”

De nieuwe Miss België heeft de foto intussen verwijderd van haar Instagram-profiel.

© romaniesss

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer