Caroline Pauwels
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline Pauwels © Sweertvaegher

Ons laatste interview met voormalig VUB-rector Caroline Pauwels: “Ik zou kunnen genezen van kanker, maar die medicatie kan je in België niet krijgen”

Voormalig VUB-rector Caroline Pauwels (58) is vrijdag overleden na een oneerlijke strijd tegen kanker. Onze reporter Annick De Wit had in november 2020, in volle coronaperiode en enkele maanden nadat ze werd herverkozen als rector, een uitgebreid gesprek met haar: over haar ziekte, maar ook over corona en de gevolgen die de pandemie met zich meebracht. 

42 reacties

  • eli bosch

    2 jaar geleden
    Mocht ze nu eens gevochten hebben om die medicatie wel in België te krijgen en zo haar invloed aangewend hebben dan pas zal ik geloven dat ze voor de ganse maatschappij zou bijgedragen hebben en niet alleen voor een welbepaalde doelgroep. Omgekeerde discriminatie of bestaat dat niet?
  • Jan Van Bavel

    2 jaar geleden
    Groot verlies. Heel straffe en sterke vrouw, rust zacht Caroline.
  • Martin De Pauw

    2 jaar geleden
    Veel sterkte aan de familie 💜
  • Jean Versmissen

    2 jaar geleden
    Sympathieke vrouw. Toch meen ik dat opkomen voor je gezondheid niet gelijk staan aan jezelf superieur zetten. Een niet verkrijgbaar medicijn, wel in een buurland, is een wantoestand. Je kan het als een voortrekkersrol zien als je het voor jezelf oplost, met mogelijks als gevolg dat er een versnelde invoering bij ons komt. Jezelf boven het maaiveld steken is geen synomien voor pretentie of egoïsme, maar kan de stroom in positieve zin beïnvloeden. Je kan lief, goed en assertief tegelijk zijn.
  • Johan Lieben

    2 jaar geleden
    Sterkte aan de familie en vrienden.