Dieter Nijs
Volledig scherm
PREMIUM
© Dieter Nijs

Minister wil pakkans in verkeer verhogen: politie moet jaarlijks 1 op 3 auto's controleren

Willen we het aantal verkeersslachtoffers naar omlaag, dan moet de pakkans naar omhoog. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Ze wil dat elk jaar één op de drie bestuurders onderworpen wordt aan een politiecontrole. "Met welk personeel moeten we dat gaan doen?", klinkt het bij de politie.

45 reacties

  • Elsje vervoort

    3 jaar geleden
    Het probleem ligt hem bij ministers en volksvertegenwoordigers die "iets" willen doen. Maakt niet uit wat, als ze maar iets verwezenlijkt hebben. Kwestie van hun riante wedde voor zichzelf wat te verantwoorden. En zo onstaat regelneverij met absurde wetten en een land waar het al lang niet meer gezellig vertoeven is.
  • Gaston Miar

    3 jaar geleden
    Dan zal de politie meer zichtbaar moeten worden, en voldoende aandacht voor het probleem tonen.Bij een flitscamera zitten is niet moeilijk. De verkeersdelinquenten eruit halen, dat is een ander verhaal.
  • willy verbeeck

    3 jaar geleden
    Stilaan maar zeker wordt dit hier een echte politiestaat waar je bang moet zijn om nog buiten te komen.Genoeg is genoeg, trop is te veel.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Er zijn nu zo veel mogelijke overtredingen en zelfs soorten boetes dat een mens door de bomen het bos niet meer ziet. En dat leidt niet tot minder maar juist tot meer overtredingen en gevaarlijke situaties.
  • ludo sprangers

    3 jaar geleden
    Mevrouw Verlinden.Wanneer ik een uur op straat ga staan dan schrijf ik gemiddeld 20 overtredingen op over het gebruik van gsm of Smartphone Fietsers,bestuurders van landbouwvoertuigen ,kortom van motorvoertuigen en dan maar niet te spreken over bestuurders die niet stoppen voor wachtende voetgangers aan zebrapad ! Zou als gepensioneerde een fijn centje bij kunnen verdienen wanneer ik 2 € per opgesteld pv ontvang(papier en inktpatronen en postzegel niet inbegrepen)