Ransomware: 'gijzelsoftware' die bestanden op computers versleutelt en pas tegen betaling weer vrijgeeft.
Volledig scherm
Ransomware: 'gijzelsoftware' die bestanden op computers versleutelt en pas tegen betaling weer vrijgeeft. © ANP XTRA

Bedrijven betalen hackers 100 miljoen euro losgeld

Jaarlijks betalen Belgische bedrijven zowat 100 miljoen euro losgeld aan hackers die hun computernetwerk besmetten met gijzelsoftware. Dat schrijft De Tijd op basis van een verslag van de Kamercommissie Economie.

7 reacties

  • Farid Azuzzi

    3 jaar geleden
    maak alles digitaal !
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    3 jaar geleden
    Dat men gewoon de wet op de privacy afschaft. Die wet komt alleen de criminelen ten goede. En al de rest hier in Belgie met hun smartphones en Iphones : iedereen verzamelt informatie over u, u geeft zonder het te weten uw privacy prijs door gewoon op facebook te zeggen, waar je bent en wat je doet. Hoe stom kan men zijn. Dus niet neuten over het vrijgeven van privacy, want u bent zelf verantwoordelijk ervoor.
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Beste mr Vandries deze criminelen werken ook in het buitenland met tussenpersonen die hun nr gegeven hebben En direct doorstorten naar een land waar geen controle is Eigenlijk gebruiken ze landen die ook de rijke ondernemers, politiekers en al degene wiens zwart geld niet zomaar op te sporen valt. 
  • Erwin VD

    3 jaar geleden
    Het is n u niet de beginperiode van hacking en internet, maar begrijp dat de hackers zo geraffineerd zijn dat via alle soorten constructies ontraceerbaar blijven. Doch een bedrijf die een hacker betaald, gebeurd toch op een bepaalde rekening die wel op te sporen moet zijn; en als ze betaald hebben , zijn ze dan zo zeker niet nog eens slachtoffer te worden?
  • Berthie Gijsen

    3 jaar geleden
    Dat komt omdat in België straffeloosheid is voor de grootste gangsters .De gewone burger wordt voor het minste gestraft .